TÜRK YÜRÜYÜŞÜNE DENİZLİ DAMGASI

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı organizasyonunda ABD’de bu yıl 41’incisi düzenlenen Geleneksel New York Türk Günü Yürüyüşü yapıldı. Büyük coşku içinde yapılan yürüyüşe; Türkiye'nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Denizlili Büyükelçi Ahmet Yıldız ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekci de katıldı.

İlk olarak Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu tarafından 1981'de düzenlenen ve ABD'de Türk diplomatların Ermeni terör örgütü ASALA tarafından şehit edilmesine tepki amacıyla yapılan Geleneksel New York Türk Günü Yürüyüşü’nün 41’incisi gerçekleştirildi. Büyük coşku ve katılımla yapılan festivale; Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Sedat Önal, Türkiye'nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Büyükelçi Ahmet Yıldız, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) New York Temsilcisi Mehmet Dânâ, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekci, İletişim Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Çağatay Özdemir ve Türkiye'nin New York Başkonsolosu Reyhan Özgür, bir çok Türk sivil toplum örgütü lideri ve üyesi katıldı.

TÜRK YÜRÜYÜŞÜNE DENİZLİ DAMGASI

TÜRK POLİSLER DE KATILDI

Madison 38. sokaktan başlayan yürüyüş, 25. sokaktaki Madison Meydanı Parkı'na kurulan konser alanındaki kutlamalarla devam etti. Misafirler, Türk sanatçıların ve folklor ekiplerinin performanslarıyla coşkulu saatler yaşadı. Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan'ın kurucusu olduğu Anadolu Ateşi halk dansları grubunun sergilediği performansla coşkulu anlar yaşayan davetliler, Türk mutfağının çeşitli lezzetlerinden tatma şansı da yakaladı. Ayrıca, etkinliğe, New York Polis Teşkilatı'nda (NYPD) görev yapan Türk polislerle NYPD bandosu da eşlik etti. Festival sonunda ünlü sanatçı Rafet El Roman, sahneye çıktı. Klarnet sanatçısı Serkan Çağrı ve yıllar önce Türkiye'yi Eurovision Şarkı Yarışması'nda temsil eden Pınar Ayhan da sahne aldı.

TÜRK YÜRÜYÜŞÜNE DENİZLİ DAMGASI

“GURUR VERİCİ”

Etkinliğin ardından sosyal medya hesabından açıklama yapan Türkiye'nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Denizlili Büyükelçi Ahmet Yıldız; “Bugün New York’ta Türk günü yürüyüşü ve festivali muhteşemdi. Türk Amerikan toplumu gurur verici” ifadelerine yer verdi.  AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekci ise “Türk kültürünü, tarihini ve değerlerini yurt dışında tanıtmak ve yaşatmak amacıyla 41’incisi düzenlenen Geleneksel Türk Günü Yürüyüşü’ne katıldık. Milli ve manevi değerlerimizin uluslararası alanda paylaşılmasına vesile olan bu anlamlı organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

TÜRK YÜRÜYÜŞÜNE DENİZLİ DAMGASI

TÜRK YÜRÜYÜŞÜNE DENİZLİ DAMGASI