YETKİLİ SERVİSLERİ BURADAN KONTROL EDİN

Ticaret Bakanlığı, sahte yetkili servislere yönelik denetimler ve Reklam Kurulu tarafından sosyal medyada yapılan reklamlara ilişkin yürütülen incelemeler neticesinde 15 milyon lira ceza uygulandığını açıkladı.

Ticaret Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, bakanlığa yapılan başvurularda özellikle kombi, beyaz eşya, klima ve cep telefonlarına ilişkin olarak tamir, bakım ve yedek parça temini amacıyla yetkili servislerden hizmet almak isteyen tüketicilerin, yetkili olmamalarına rağmen yetkili servis gibi tanıtım yapan servisler tarafından mağdur edildiğine ilişkin hususların yer aldığı belirtildi.

Bakanlık açıklamasına göre, bu kapsamda sahte yetkili servislere yönelik Ticaret Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen denetimler ve Ticaret Bakanlığı bünyesinde bulunan Reklam Kurulu tarafından internet arama motorları ve sosyal medya üzerinden yapılan reklamlara ilişkin yürütülen incelemeler neticesinde son iki yılda yaklaşık 15 milyon lira idari para cezası uygulandı.

Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan denetimler sonucunda suç unsuru teşkil eden uygulamaların tespiti halinde ilgili kişiler hakkında Cumhuriyet Başsavcılıklarına suç duyurusunda bulunulduğu belirtilen açıklamada, muhtemel mağduriyetlerin önüne geçilebilmesi için tüketicilerin dikkat etmeleri gereken hususlara işaret edildi.

YETKİLİ SERVİS BİLGİLERİ İÇİN "SERVİS BİLGİ SİSTEMİ" KULLANILMALIDIR

Tüketiciler, Ticaret Bakanlığı tarafından oluşturulan ve www.servis.gov.tr adresinden erişilebilen Servis Bilgi Sistemi (SERBİS) aracılığıyla kullanmış oldukları ürünlerin yetkili servis bilgisine ulaşabilme imkanı bulabiliyor.

İNTERNET ARAMA SONUÇLARINA DİKKAT EDİLMELİ

İnternet aramalarında ilk sıralarda çıkan servislerin reklamları ve internet adreslerinde yer alan firma logoları yeterli görülmemeli, bu servislerin mutlaka üretici veya ithalatçı firmanın internet sitesinde veya SERBİS'de yer alıp yer almadığı kontrol edilmeli.

Tüketicilerin, "Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER)" ve Ticaret Bakanlığı web sayfası üzerinden ihbar ve şikâyet mekanizmalarını kullanarak Ticaret Bakanlığı'na şikayetlerini iletebilecekleri bildirilen açıklamada, "Tüketicilerimizi mağdur eden sahte yetkili servislere yönelik olarak yapılacak denetimler sonucunda gerekli idari yaptırımlar uygulanmaya devam edilecektir." ifadelerine yer verdi.