VALİ ATİK’E VEFA ÖDÜLÜ

Deprem sonrası Hatay’da koordinatör vali olarak görev yapan, kanser teşhisi konmasına rağmen görevini sürdüren Denizli eski valisi Ali Fuat Atik’e ‘Vefa Ödülü’ verildi. 

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı’nın (TDV) düzenlediği, ‘7. Uluslararası İyilik Ödülleri’,  Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen törenle sahiplerine verildi. Törene; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Diyanet İşleri Başkan Yardımcıları Doç. Dr. Selim Argun, Doç. Dr. Burhan İşliyen, Kadir Dinç, Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü İzani Turan ve çok sayıda davetli katıldı. Törende konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “İmanlı ellerin, ihlaslı kalplerin, aydınlık yüzlerin, vicdan sahiplerinin yaptığı iyilikler, Uluslararası İyilik Ödülleri ile takdir ediliyor, destekleniyor. İyilik Ödülleri'nin dalga dalga büyüyen etkilerinden memnuniyet duyuyoruz. Rabbim iyilik neferlerinin ecirlerini arttırsın, çalışmalarını bereketli kılsın diyorum. Yurt içi iyilik ödüllerini kazanan İbrahim Taşdemir, Ahmet Seferoğlu, Turgut Kılıç ve Necmettin Erbakan Akyüz kardeşlerimi tebrik ediyorum. Yurt dışı iyilik ödüllerimizi takdim edeceğimiz Bisibo Amani, Adeviyye Salih ve Halil Kastrati’yi burada ayrıca kutluyorum. Yurt İçi Vefa Ödüllerimizi bu sene, merhum Ömer Faruk Bilgili hocamız adına Zeliha Bilgili’ye, Ali Fuat Atik’e, Murat Kekilli’ye ve Duygu Kaçaranoğlu’na tevcih edeceğiz. Vefa Ödülü’nü kazanan kardeşlerimi de tebrik ediyor, 30 yılı aşkın Diyanet İşleri Başkanlığımız bünyesinde önemli görevler ifa etmiş Hatay İl Müftümüz Ömer Faruk Bilgili hocamızı burada rahmetle yad ediyorum. Yurt Dışı Vefa Ödülleri’ni ise Gazze’den Halid Nabyan adına Yusuf Ebu Hassır’a, can Azerbaycan’dan Server Beşirli kardeşlerimize ve temsilcilerine takdim edeceğiz. Ödüller vereceğimiz tüm kardeşlerimizin iyilik ve başarı öykülerinin, istikrarlı bir şekilde sürmesini temenni ediyorum” dedi.

ÖDÜLÜ CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN VERDİ

Denizli Valisi olarak görev yaparken 6 Şubat depreminde en çok etkilenen illerden Hatay’a koordinatör vali olarak atanan, kendisine birkaç ay önce kanser teşhisi konmasına rağmen bu durumu yakınlarından bile gizleyip Hatay’da canını hiçe sayarak hizmete devam eden Ali Fuat Atik, vefa ödülüne layık görüldü. Denizli’nin önceki Valisi Atik, ödülünü Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan aldı. Ödülü alan Vali Atik, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda; “Türkiye Diyanet Vakfı tarafından bu yıl 7’ncisi  düzenlenen Uluslararası İyilik Ödülleri kapsamında; 6 Şubat’ta meydana gelen asrın felaketinde Hatay'daki çalışmalarımızdan dolayı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın elinden ‘Vefa Ödülünü’ alma şerefine nail oldum” ifadelerini kullandı.