KADIN LİDERLER DENİZLİ'DE BULUŞTU

Türkiye Soroptimist Kulüpleri Federasyonu, Kadının Ekonomik Güçlendirilmesi Çalışma Grubu, Kadın Liderlerle Dönüşüm Buluşmalarının ikincisini Denizli Ticaret Odası'nda düzenledi.

Türkiye Soroptimist Kulüpleri Federasyonu (TSKF), Kadının Ekonomik Güçlendirilmesi Çalışma Grubu, Kadın Liderlerle Dönüşüm Buluşmalarının ikincisini Denizli’de gerçekleştirdi. Denizli Ticaret Odası’nın (DTO) Meclis Salonu’nda yapılan etkinlikte, kadının toplumsal ve iş hayatındaki önemine vurgu yapıldı.

KADIN LİDERLER DENİZLİ'DE BULUŞTU

KARTAY: "KADININ İŞ DÜNYASINDA NEREDEYSE ADI YOK"

Denizli Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Melek Sözkesen Kartay, konuşmasında kadının ekonomideki yerinin tartışılamayacağını belirtti. Kartay, “Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi dünyadaki her şey kadının eseridir! Denizli'de iş hayatında yer alan girişimci kadınlarımızla çalışan kadınlarımızın oranı, Türkiye ortalamasının üzerindedir. Türkiye genelinde yüzde 28 olan kadın istihdam oranı, Denizli’de yüzde 33'ün üzerindedir. Bu sevindirici bir veri fakat yeterli değil. Denizli Ticaret Odası’nda kayıtlı kadın girişimcimiz 2 bin 800 kişi fakat şirketlerin yönetim kurullarında, komitelerinde ve komisyonlarında kadınların adı yok. Kadın çalışıyor ama esamesi okunmuyor,” dedi.

KADIN LİDERLER DENİZLİ'DE BULUŞTU

ELMASOĞLU: "KADIN ERKEK YAN YANA YÜRÜMELİYİZ"

TSKF Başkanı Betül Elmasoğlu, dünyada ve Türkiye’deki toplumsal cinsiyet eşitsizliğine dikkat çekerek, “Dünya Ekonomik Forumu’nun Küresel Toplumsal Cinsiyet Uçurumu Raporu’na göre Türkiye ne yazık ki 146 ülke arasında 129'uncu. Bunun da sebebi kadınların istihdama, siyasete ve karar alma mekanizmalarına katılımlarının düşük kalması. Ülkelerin sürdürülebilir kalkınması, kadınların özgürce var olabilmesi ile mümkündür. Çağdaş, demokratik ve müreffeh bir ülke için kadın erkek yan yana yürümeliyiz, birlikte mücadele etmeliyiz,” dedi.
 

 

KADIN LİDERLER DENİZLİ'DE BULUŞTU
ÇELİK: "KADIN MUTLU OLDUĞUNDA, TOPLUM DA MUTLU OLUR!"

Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik, kadın liderlerin önemine değindi. Çelik, “Toplumu mutlu etmenin yolu kadını mutlu etmekten geçmektedir. Kadını mutlu ettiğinizde aile de mutlu olur. Aile mutlu olduğunda da toplum mutlu olur. Bu nedenle pozitif ayrımcılık yapıp kadını mutlu etmek için çalışıyoruz,” diye konuştu.

KADIN LİDERLER DENİZLİ'DE BULUŞTU


DOĞAN: "KADININ OLDUĞU YERDE ZARAFET VE İLETİŞİM OLUR"

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan ise, kadınların yaşadıkları zorlukları belediye başkanı olduktan sonra daha net gördüğünü ifade etti. Doğan, “Başkan olduktan sonra, Türkiye’de kadınların ne kadar büyük zorluklar içinde olduğunu daha iyi gördüm. Kadının bağımsız olabilmesi için ekonomik özgürlüğünün olması gerekiyor. Kadının olduğu yerde zarafet ve iletişim olur,” dedi.

KADIN LİDERLER DENİZLİ'DE BULUŞTU

NARLI TECRÜBELERİNİ PAYLAŞTI

Etkinliğin sonunda, Kadın Liderlerle Dönüşüm Oturumuna geçildi. TSKF Kadının Ekonomik Güçlendirilmesi Çalışma Grubu Koordinatörü Dilek Cesur’un moderatörlüğünde ManPowerGroup Türkiye Genel Müdürü Feyza Narlı, iş hayatındaki tecrübelerini aktardı. Narlı, "Kadının katma değeri yüksek işlerde yer alması toplumun hızlı gelişmesindeki en önemli etkenlerden biridir," dedi.