EMEKLİYE BAYRAM SÜRPRİZİ

Kurban Bayramı öncesinde emekleri büyük sürpriz bekliyor. 16 Haziran'da başlayacak bayram öncesi emeklilerin maaşlarının banka hesaplarına yatması gündemde.

Milyonlarca emekliyi ilgilendiren haber gündeme düştü. CNN Türk'te yer alan haberdeki iddiaya göre, 16 Haziran'da başlayacak Kurban Bayramı nedeniyle emeklilerin maaşlarının erken ödenmesi söz konusu. Aylık ödeme döneminin bayrama denk gelmesi dolayısıyla bayram öncesinde emeklileri çok yakından ilgilendirilen sürpriz bir karara imza atılacağı kulislerde konuşuluyor.

Kurban Bayramı öncesinde emekli maaşlarının normal tarihinden önce ödenmesinin gündemde olduğu, emeklilerin bayram öncesinde hazırlıklarını daha rahat yapabilecekleri kaydediliyor. Emekliler Yılı olarak ilan edilen bu yılda ekonomik şartların da göz önünde bulundurularak bu kararın alındığı gelen bilgiler arasında.

Emeklilerin, şu an 3 bin lira olan bayram ikramiyesi ile maaşlarını Kurban Bayramından önce alması bekleniyor. Haziran ayında ödenecek emekli maaşları normalde 17-26 Haziran tarihleri arasında hesaplara yatırılması gerekirken, bayram dolayısıyla öne çekilecek. Bayram ikramiyesiyle birlikte emeklilere yapılacak ödemelere ilişkin muhtemel tarihler ise 10-14 Haziran olarak öne çıkıyor.

Emekli Sandığı emeklileri, maaşlarını her ayın ilk beş gününde alırken, SSK emeklileri her ayın 17'si ile 26'sı arasında ve Bağkur emeklileri ise her ayın 25'i ile 28'i arasında alıyor. Kurban Bayramı dolayısıyla emeklilere belirlenen tarihlerde bayramdam önce aylıklarının ödenmesi bekleniyor.