GERİ DÖNÜŞÜM FİKİRLERİ İTALYA YOLUNU AÇTI

Belediyenin el becerisi kurslarına katılan Gülizar Ermiş, geri dönüşüm ve sürdürülebilir moda alanındaki çalışmalarıyla Milano’daki Cattolica Del Sacro Cuore Üniversitesi’ni tam burslu kazandı.

Denizli’de büyükşehir belediyesinin açtığı el becerileri kurslarına katılan Gülizar Ermiş, kendisine İtalya kapılarını açan büyük bir başarı yakaladı. Lise son sınıf öğrencisi Gülizar Ermiş’in dünyaca ünlü Cattolica del SacroCuore Üniversitesi’ni tam burslu kazandı. 

TASARIMLARINI GÖNDERDİ

Moda tasarıma meraklı olan Ermiş dört yıl önce eğitim almaya başladı. Kurs Merkezi eğitmeni Şenay Memiş’in de yönlendirmesiyle ‘geri dönüşüm ve sürdürülebilir moda’ konusuna eğilen genç kursiyer eğitimine devam etti. En büyük hedeflerinden birİsinin modanın kalbinin attığı İtalya’da eğitim almak olan Gülizar Ermiş burada yaptığı eserleri Cattolica del SacroCuore Üniversitesi’ne göndererek dünyaca ünlü üniversiteye tam bursla girmeye hak kazandı. Ermiş yeni eğitim öğretim döneminde İtalya’nın Milano kentinde hedeflediği eğitim hayatına devam edecek.

gülizar ermiş

FEDAKÂRLIKLAR YAPTI

Memiş, yaklaşık 4 yıldır eğitmenliğini yaptığı Gülizar Ermiş’in çok başarılı ve hedefleri olan bir genç olduğunu belirterek bu başarısının kendilerini gururlandırdığını söyledi. Geri dönüşüm ve sürdürülebilir modanın son yıllarda dünyada çok büyük önem kazandığını, artık uluslararası firmaların geri dönüştürülmüş malzemelerden üretilen malzemelere yöneldiğini belirten Memiş, “Gülizar, çok çalıştı, çok fedakârlık yaptı. İtalya dışında dünyada 50 kişinin kabul edildiği bir üniversite kazanarak büyük bir başarıya imza attı. Genç kızımızın idealleri büyük. Eğitimini tamamlayarak bu konuda akademik bir kariyer elde ederek ülkesinde bu alanda çalışma yapmak, öğrendiklerini burada hayata geçirecek işlere imza atmak istiyor” diye konuştu.  

Memiş’in üstünde büyük emekleri olduğunu belirterek teşekkür eden Gülizar Ermiş ise genç arkadaşlarına ilham olmak ve onların da kendi hayallerini gerçekleştirmelerini istediğini kaydetti.