22 KİLOMETRELİK YOLU 24. KEZ YÜRÜDÜLER

Tavas ilçesine bağlı Kızılcabölük Mahallesi'nden Denizli kent merkezine düzenlenen ve bu yıl 24’üncüsü gerçekleşen doğa yürüyüşü, 7’den 70’e, yaklaşık bin kadar doğaseverin katılımıyla yapıldı.

Kızılcabölüklüler Koruma Dayanışma Kültür Çevre ve Eğitim Vakfı (Kızılcabölüklüler Vakfı) tarafından organize edilen Kızılcabölük-Denizli Doğa Yürüyüşü’nün bu yıl 24’üncüsü gerçekleştirildi. Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Tavas Belediyesi'nin katkılarıyla düzenlenen 24. Geleneksel Kızılcabölük-Denizli Doğa Yürüyüşü, sabah saat 09.00’da Kızılcabölük Çarşı Meydanı’nda başladı.

22 KİLOMETRELİK YOLU 24. KEZ YÜRÜDÜLER

PROTOKOL DE KATILDI

Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Marım, eşi Sevim Marım, Tavas Belediye Başkanı Kadir Tatık ile Kızılcabölüklüler Vakfı Başkanı Osman Erkli ve 7’den 70’e, yaklaşık bin kadar doğaseverin katılımıyla gerçekleşen yürüyüşte, sporseverler eski Kızılcabölük-Denizli yolu güzergahından Çamlık Parkı’na ulaştı. Kızılcabölük’ten başlayan geleneksel yürüyüşte katılımcılar, tarihi ve doğal değerlere sahip 22 kilometrelik doğal parkuru yürüyerek kat etti.

22 KİLOMETRELİK YOLU 24. KEZ YÜRÜDÜLER

DOĞA DOSTLARINI BULUŞTURDU

Killi Pınarı, Aşk Yolu, Herakleia Hieronu, Çınar-Türk Parkı, Çatalarmut, Sarının Kahvesi, İbişlerin Kahvesi güzergahlarından devam eden yürüyüş, Denizli kent merkezindeki Çamlık Mesireliği’nde sona erdi. Özelliği açısından bir benzeri olmayan bu doğa yürüyüşüne zamanla Kızılcabölük dışından katılımların da arttığını belirten sporseverler, yürüyüş rotasının doğa dostlarının buluşma etkinliği haline geldiğini kaydettiler.