KAZANLAR YAĞMUR İÇİN KAYNADI

Acıpayam ilçesine bağlı Alaattin Mahallesi’nde yüzyıllardır geleneksel olarak yapılan Taşkın Dede Yağmur Duası bu yıl da unutulmadı. Toplam 33 kazanda yapılan yemekler, duaya katılan yaklaşık 6 bin kişiye ikram edildi.

Acıpayam ilçesine bağlı Alaattin Mahallesi’nde geleneksel olarak yapılan Taşkın Dede Yağmur Duası, bu yıl da unutulmadı. Yaklaşık 700 yıldan bu yana yapıldığı bilinen yağmur duası, Taşkın Dede Türbesi’nin bulunduğu bölgede gerçekleştirildi. Yağmur duasına, mahalle ve bölge halkının yanı sıra çevre illerden de misafirler katıldı. Mahalle halkından toplanan erzaklar, gönüllülük esasıyla yemeğe dönüştü. Toplam 33 kazanda hazırlanan yahni, keşkek ve aşure, türbe önünde kılınan öğle namazının ardından duaya katılanlara ikram edildi.

KAZANLAR YAĞMUR İÇİN KAYNADI

“700 YILDIR AYNI YEMEK, AYNI GELENEK”

Geneleksel etkinlikteki çalışmaların gönüllülük esasıyla yapıldığına dikkat çeken Alaattin Mahallesi Muhtarı Songül Kılıç; “Yağmur duamız, herkesin gönünden kopan malzemelerin yine gençlerin kendilerinin sorumluluk alarak ve gönüllülük esasına göre çalışması sonucunda yapılıyor. Burada herhangi bir kurum ya da kuruluştan bir destek olmuyor. Her şey mahalle halkının gönlünden kopan malzemelerle ve çalışmalarıyla gerçekleşiyor. Sorumluluk alan gençlerimiz, bir önceki gün gece 1-2’ye kadar çalışarak, hazırlık yaptı. Duanın yapıldığı gün ise sabahın erken saatlerinde türbenin olduğu yere gelerek çalışmaya başladılar. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. 700 yıllık geleneğimiz özelliğini hiç kaybetmedi. Herşey modernize olmuşken, bizim yağmur duası 700 yıl önce nasılsa bugün de aynı şekilde gerçekleşti. 700 yıldır aynı yemek ve aynı gelenek. Çok kalabalık olmasına rağmen, yemek ikramı sırasında ve sonrasında bir izdiham olmadı. Dışarıdan gelen misafirlerimizin de gözlemi bu yöndeydi” diye konuştu.

KAZANLAR YAĞMUR İÇİN KAYNADI

ÇOCUKLAR DA UNUTULMADI

Alaattinliler Yardımlaşma Derneği (AYDER) de etkinlikte yerini aldı. Dernek Başkan Yardımcısı Selçuk Korkmaz; “Çok güzel bir etkinlik oldu. Duayı organize edenlere çok teşekkür ederim. Huzur dolu bir güzelliği yaşadık. Bayram havasında geçti. Dernek olarak duaya katılanlara çay ikramında bulunduk.  Kadın kollarımız, çocuklarımızın yüzlerini boyadı ve çocuklarımıza balon dağıttı” dedi.

KAZANLAR YAĞMUR İÇİN KAYNADI