BANKALARDA ORTAK KONUT KREDİSİ DÖNEMİ... 

Türkiye'de artan faiz oranları sonrası bankalar, ortak kredi uygulamasını başlattı. Gelir durumu ya da başka bir sebeple kredi verilmeyen kişiler, artık en az iki en çok dört kişiyle birlikte ortak ev kredisi çekebilecek. Gelirlerini birleştirerek bankaya beyan eden kişiler, aylık ödemeleri de kendi aralarında bölecekler.

Konut fiyatları ve kredi faiz oranlarının yüksekliği nedeniyle konut satışında geçtiğimiz dönemlere göre bir düşüş yaşanırken, bankalardan dikkat çeken bir uygulama kararı geldi. Ortak ev kredisi ile daha fazla insanın ev sahibi olması hedefleniyor. Bu yeni uygulama, bankaların konut kredisi pazarını canlandırmak ve daha fazla kişiye ev sahibi olma imkanı sunmak amacıyla hayata geçirildi.

4 TANIDIĞINI GETİRENE EV KREDİSİ

Sözcü'de yer alan habere göre, gelir durumu ya da başka bir sebeple kredi verilmeyen kişiler, en az iki en çok dört kişiyle birlikte ortak ev kredisi çekebilecekler. Bankalar, bu şekilde gelirlerini birleştirerek başvuran kişilere kredi vermeyi kabul edecek. Bu yöntemle, kredi almanın daha kolay hale gelmesi ve ev sahibi olmanın önündeki engellerin kaldırılması amaçlanıyor.

EV YERİNE, KREDİ ARKADAŞLIĞI DÖNEMİ

Gelirlerini birleştirerek bankaya beyan eden kişiler, aylık ödemeleri de kendi aralarında bölecekler. Bu sayede, her bir bireyin ödeyeceği aylık tutar düşecek ve kredi yükü hafifleyecek. Bu uygulama, özellikle gençler ve düşük gelirli aileler için önemli bir fırsat olarak görülüyor. "Kurbana girer gibi ev almak" şeklinde nitelendirilen bu yeni dönem, ev sahibi olmayı daha erişilebilir kılacak.