BAŞKAN TATIK: TARIMSAL SULAMAYA DESTEK DEVAM ETMELİ

Denizli’nin üretim üslerinden Tavas’ta belediye başkanı Tatık, tarımsal sulamaya verilen desteğin sürmesi gerektiğinin altını çizdi. Tatık, “Sulama desteği hayati öneme sahip” dedi.

Sulama birliklerince belirlenen sulama ücretlerine geçen yıl verilen bakanlık desteğinin bu yıl devam etmeyeceği açıklandı. Sulama ücretinin yarısı karşılanan çiftçi, teşvik ve primlere rağmen girdi maliyetleri altında ezildi. Bu yıl desteğin geri çekilmesi üreticileri de zora soktu.

Denizli’nin üretim üslerinden Tavas’ta Belediye Başkanı Kadir Tatık da bu konunun önemine dikkat çekti.

BAŞKAN TATIK: TARIMSAL SULAMAYA DESTEK DEVAM ETMELİ

Tatık destek ödemelerinin yeniden başlaması gerektiğini belirterek, su kullanım bedelinin 7,60 liraya çıkarılmasının çiftçiye yükünün yüzde 400 oranında arttığını kaydetti.

Başkan Kadir Tatık, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Çiftçilerimizin talepleri açık ve nettir. 2023 yılında uygulanan destekleme politikasının 2024 yılında da devam etmesi, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın bir an önce harekete geçerek çiftçilerimizin yanında olduğunu göstermesi ve su kullanım hizmet bedelinin yüzde 50’sini karşılayacak destek ödemelerini yeniden başlatması, ülkemiz tarımının sürdürülebilirliği açısından hayati önem taşımaktadır. Çiftçilerimizin sesine kulak verilmesi ve gerekli adımların atılması, tarımsal üretimin devamlılığı için elzemdir. Üreticilerimizin seslerine kulak vermeye ve her zaman yanlarında olmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.