HACI ADAYLARI YOLA ÇIKTI

Denizli'den hac farizasını yerine getirmek üzere Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonu ile kutsal topraklara gidecek ilk hac kafilesi, Üçler Hilal Camisi'nde düzenlenen programla uğurlandı.

Denizli'den hac farizasını yerine getirmek üzere Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonu ile kutsal topraklara gidecek ilk hac kafilesi için dün gece Üçler Hilal Camisi'nde uğurlama töreni düzenlendi. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program Hac ve Umre Hizmetleri Şube Müdürü Şaban Aydemir’in bilgilendirme konuşmasıyla devam etti.

Din görevlileri tarafından kaside, ilahi, salavat ve telbiyelerin akabinde uğurlama konuşması yapan İl Müftüsü Abdullah Pamuklu, "Hac meşakkattir" hadis-i şerifini hatırlatarak Cenab-ı Allah'tan sabır ve kolaylıklar diledi.

HACI ADAYLARI YOLA ÇIKTI

İl Müftüsü Pamuklu, "Hacı adaylarımızın çıktıkları bu mübarek yolculuğu Rabbimiz mübarek eylesin. Sizler ilk olarak Medine'de alemlere rahmet olarak gönderilen o mübarek elçiye misafir olacaksınız. Ravza'ya vardığınızda ise Hz. Peygamber (sas) ile selamlaşacak ve size emanet edilen selamları Efendimize arz edeceksiniz. Sizler Cenab-ı Allah'ın misafiri olmanızdan dolayı bu fırsatı çok iyi değerlendirmeniz gerekir. Kendiniz için yaptığınız dualarınızda ülkemiz ve tüm Müslüman kardeşlerimizi de kapsayacak niyazlarda bulunalım" diye konuştu.

Hacı adayları İl Müftülüğü Uzman Vaizi Hasan Sözer’in yaptığı duanın ardından telbiye, dua ve gözyaşlarıyla uğurlandı. Yakınları ile vedalaşan hacı adayları, otobüslere binerek Çardak Havalimanı'na oradan da Medine-İ Münevvere'ye gitmek üzere yola çıktılar.

HACI ADAYLARI YOLA ÇIKTI