ATA’YA BENZEMEDİĞİ İÇİN ELEŞTİRİLEN BALMUMU HEYKEL DEĞİŞTİRİLDİ

Kent Müzesi ziyaretçilerinin Atatürk’e benzetmediği balmumu heykelin yerine yenisi getirildi.

Denizli Kent Müzesi’nde sergilenen Atatürk’ün balmumu heykeli tartışma konusu olmuştu. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Denizli Valiliği ve Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin ortak projesi ile hayata geçirilen Denizli Kent Müzesi, bu yılın Mart ayında kapılarını ziyaretçilere açmıştı. Müzeyi gezen Denizlililer heykelin Atatürk’e benzemediği eleştirisi getirmişti.

Ziyaretçiler, Atatürk’e benzetemedikleri heykeli sosyal medyada da tartışmaya açmıştı. Burada yapılan yorumlarda Denizli’deki heykel, Eskişehir Balmumu Heykel Müzesi’ndeki Atatürk heykeli ile karşılaştırılmıştı. Sosyal medya kullanıcılarının büyük bölümü heykelin Atatürk’e benzemediği görüşünü savunmuştu.

ATA’YA BENZEMEDİĞİ İÇİN ELEŞTİRİLEN BALMUMU HEYKEL DEĞİŞTİRİLDİ

Heykelin değiştirilmesi yönünde Kültür ve Turizm Bakanlığı’na yapılan itirazlar sonuç verdi. Bakanlık Milli Mücadele kahramanları ve dönemin eserlerinin yer aldığı salondaki Atatürk heykelinin yerine yenisini görücüye çıkardı.

ATA’YA BENZEMEDİĞİ İÇİN ELEŞTİRİLEN BALMUMU HEYKEL DEĞİŞTİRİLDİ

Eski Endüstri Meslek Lisesi’ne ait taş binalarda inşa edilen Kent Müzesi’nde ziyaretçileri artık Atatürk’ün yeni balmumu heykeli karşılıyor. Aynı salonda Denizli Sancağı, Müftü Ahmet Hulusi Efendi’nin balmumu heykeli, milli mücadele sırasında kullanılan silahlar da yer alıyor.