FAİZ DÜŞECEK, VADE UZAYACAK

Emlak Konut GYO, konut sahibi olmayı kolaylaştırmak için yeni bir kampanya başlatıyor. Detaylar bugün açıklanacak.

Artan fiyatlar ve yüksek faiz oranları nedeniyle Türkiye'de konut sahibi olmak zorlaştı. Alternatif yatırım araçlarına olan ilgi de yatırımcıyı konuttan uzaklaştırdı ve konut piyasasında durgunluğa yol açtı. Bu durumu aşmak için, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı iştiraki olan Emlak Konut GYO, yeni bir kampanya hazırladı. Emlak Konut Genel Müdürü Cengiz Erdem tarafından açıklanacak kampanya ile hem sektör canlanacak hem de konut alım şartları iyileştirilecek.

Kredi Faizi Düşecek, Vade Uzayacak

Konut alımının önündeki en büyük engellerden biri olarak görülen yüzde 4’ü aşan kredi faizi, Emlak Konut’un kampanyası ile yüzde 1.20-1.50 bandına kadar düşecek. Vadeler ise 72 aya kadar uzayacak. Ayrıca, konut alıcısına belli dönemlerde ara ödeme seçeneği ile artan taksit seçenekleri sunulacak. Kampanyanın hedefi, aylık ödemelerin daha makul seviyelere çekilmesi ve konut alımını daha erişilebilir hale getirmek.

Peşin Ödemede İndirim Bekleniyor

Peşin ödemelerde, ekspertiz bedelinin altında kalmamak şartıyla yüzde 20-25 indirim yapılması da kampanya ile ilgili beklentiler arasında. Emlak Konut’a ait projelerin kampanya kapsamına alınması ve hasılat paylaşımlı bazı projelerin sisteme dahil edilmesi planlanıyor.