YENİ PAZAR YENİ UMUT

Enflasyon, kur ve kredi sıkıntıları nedeniyle zor günler geçiren Denizli’nin lokomotif sektörü tekstil Hometex ile nefes aldı. Katılımcılar ziyaretçi sayısından memnun. İşte Hometex detayları…

 

Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) Başkanı Hüseyin Memişoğlu, 21-25 Mayıs 2024 tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezinde düzenlenen Hometex 2024 Fuarı'nda Denizli'den 103, Uşak'tan 6 olmak üzere DENİB üyesi toplam 109 firmanın katıldığını hatırlattı. Memişoğlu, ev tekstili sektöründe dünyanın önde gelen firmalarını ağırlayan ve bu sene 28'incisi düzenlenen Hometex 2024 Fuarı'nın 5 gün boyunca dolu dolu geçtiğini kaydetti.

KİLOGRAM BAŞI İHRACAT 10,5 DOLAR

Katılımcısı firmaların, sürdürülebilir üretim anlayışıyla gerçekleştirdikleri ev tekstili ürünlerini çeşitli ülkelerden gelen alıcıların beğenisine sunduğunu ifade eden Memişoğlu, "Hometex, ev tekstili üreticisinin kendi markalarıyla gerçekleştirdiği ürünlerini beğeniye sunduğu bir fuar haline geldi. Bu anlamda markalı ve katma değerli ihracatın gelişmesi için bu fuar çok önemli. Dört-beş saat uçuş mesafesindeki ülkelerde Türk markalarıyla ürünlerimiz raflarda yerini buluyor. Türkiye ihracatı kilogram bazında 1,5 dolar, Denizli ihracatı 2,1 dolar iken ev tekstili ihracatımız 10,5 dolar. Bunu da bu fuarlar sayesinde bu katma değeri yaratabiliyoruz. O nedenle bu fuarın Türk ve Denizli ev tekstili üreticisi ve ihracatçısı için bir fırsat olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

"Bu yıl fuara gelen ziyaretçi sayısında gözle görülür bir artış vardı" diyen Memişoğlu, "Fuara bu anlamda hazırlıklı giden firmaların stantları doluydu ve güzel iş yaptı. Ev tekstili sektörü için verimli bir fuar oldu. İhracat için yeni bağlantı kurulması anlamında önemliydi. Umarım bundan sonraki yıllarda da fuar bu şekilde büyüyerek devam eder ve yapılan görüşmelerle ihracatımıza katkısı katlanarak artar." görüşüne yer verdi.

MEYVELERİ ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE

Tosunoğlu Tekstil Yönetimi Kurulu Başkanı Mehmet Tosunoğlu da fuarın iyi geçtiğini belirterek, "10 yıl öncesine göre çok iyi diyemeyiz ama 2-3 yıl önceye göre iyi bir fuar geçirdik. ABD ve Avrupa'dan fuara gelen ziyaretçiler firmalarla görüşmeler gerçekleştirdiler. Bilhassa Almanya'dan fuara katılım geçen yıl az iken bu yıl ciddi artış olduğunu gözlemledim. Fuardaki görüşmelerin meyvelerini firmalarımızın önümüzdeki günlerde gösterecekleri performansla alacağını umut ediyorum" ifadelerini kullandı.