DOLUNUN VURDUĞU İLÇELERDE HASAR TESPİT ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Acıpayam ve Çameli ilçelerinde dün öğleden sonra etkili dolunun ardından hasar tespit çalışmalarına başlandı.

Denizli’de dün parçalı bulutlu hava hakim olurken; Acıpayam ve Çameli İlçelerinde dolu etkili oldu. Dolunun etkili olduğu Çameli’nin ilçe merkezi, İmamlar, Belevi, Yumrutaş Mahalleleri ve Acıpayam’ın Akalan, Pınaryazı, Köke ve Aliveren Mahallelerinde tarım arazileri büyük hasar gördü. Her iki ilçede hasar tespit çalışmalarına başlandı. Acıpayam Tarım ve Orman Müdürü Abdurrahman Oymak, mahallelere ziyaret gerçekleştirerek, dolunun yol açtığı hasarları yerinde inceledi. Tarım ve Orman İl Müdürü Şakir Çınar’ın da her iki ilçede inceleme yapacağı öğrenildi.

DOLUNUN VURDUĞU İLÇELERDE HASAR TESPİT ÇALIŞMALARI BAŞLADI

“ÇİFTÇİMİZİN ZARARI ÇOK BÜYÜK”

Yaşanan dolu felaketinin ardından Acıpayam Belediye Başkanı Levent Yıldırım vatandaşların yanında yer aldı. Vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Yıldırım; “Başta Akalan Mahallemiz olmak üzere Pınaryazı,Köke ve Aliveren Mahallelerimizde dün akşam saatlerinde meydana gelen şiddetli dolu yağışı sebebiyle mahallemizde zarar gören tarla ve iş yerlerini detaylı olarak yerinde inceliyoruz. Maalesef çiftçimizin zararı çok büyük. Hasar tespit çalışmalarımız devam etmekte olup gerekli destek ve onarım çalışmalarımız aralıksız devam edecektir.Tüm üretici kardeşlerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” dedi.

DOLUNUN VURDUĞU İLÇELERDE HASAR TESPİT ÇALIŞMALARI BAŞLADI

“GEÇMİŞ OLSUN”

Öte yandan AK Parti İl Başkanı Yücel Güngör de Akalan Mahallesi’ne giderek incelemelerde bulundu. Başkan Güngör; “Acıpayam ilçemiz Akalan mahallemizde meydana gelen dolu afeti sonrası Akalan Mahalle Muhtarımız Ahmet Çakmaklı ve AK Parti Acıpayam İlçe Başkanımız İsmail Akyol ile zarar gören tarlaları yerinde ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. İl Tarım Müdürlüğü personelleride ivedilikle ürünleri hasar gören çiftçilerimizle yerinde iletişime geçerek raporlamalarını gerçekleştiriyorlar. Ürünleri hasar gören tüm çiftçilerimize bir kez daha geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz” diye konuştu.