ÇİVRİL'DE NİLÜFER SEZONU BAŞLIYOR

Türkiye'nin en büyük nilüfer tarlasında şölen başlıyor. Açan nilüfer çiçeklerinin seyrine doyulmaz güzellikler ortaya çıkardığı Çivril’deki Işıklı Gölü'nde tekne turları 1 Haziran'da start alacak.

Büyük Menderes Nehri'ni besleyen kaynakların üzerinde, Akdağ’ın güneyindeki Çivril Ovası’nda bulunan Işıklı Gölü, Türkiye'nin en büyük nilüfer tarlası niteliğinde. Göl yüzeyinde kapladığı 300 dekarlık alanla her yıl binlerce kişinin ziyaret ettiği Çivril'deki Işıklı Gölü'nde nilüfer çiçekleri açtı. Mayıs ayında açmaya başlayan nilüferler, Ağustos ayına kadar gölün yüzeyini kaplıyor ve görülmeye değer manzaralar ortaya çıkıyor.

ÇİVRİL'DE NİLÜFER SEZONU BAŞLIYOR

1 HAZİRAN'DA BAŞLIYOR

Türkiye'nin en büyük nilüfer tarlalarını görmek isteyenler için gölde tekne turları düzenleniyor. Gölde yaşayan canlıların üreme dönemi göz önünde bulundurularak geçen yıl 1 Haziran'da tekne turlarının başlatılması kararlaştırılmıştı. Bu yıl da göldeki nilüfer çiçeklerinin eşsiz güzelliğini görmek isteyenler için düzenlenecek tekne turları 1 Haziran Cumartesi itibarıyla başlayacak. 

ÇİVRİL'DE NİLÜFER SEZONU BAŞLIYOR

TUR ÜCRETLERİ BELİRLENDİ

Bölgede tekneciler hazırlıklarını tamamlarken Işıklı Gölü de misafirlerini bekliyor. Seyrine doyulmaz güzellikler ortaya çıkaran nilüfer çiçeklerini görmek isteyenler Beydilli, Sundurlu ve Seraserli Mahalleleri'nde hizmet veren teknelere binerek gölde gezi yapabilecek. Seraserli ve Sundurlu Mahallesi'nden başlayacak turlar 1,5 saat olarak planlanırken tur ücreti 1000 lira olarak açıklandı. Beydilli Mahallesi'nden düzenlenecek turların ise 1 saat ve 800 lira olarak ücretlendirileceği bildirildi.

Denizli'nin en önemli turizm merkezlerinin biri olan Işıklı Gölü'nde düzenlenen tekne turları dolayısıyla Çivril, haziran-ağustos döneminde Denizli’nin en çok turist ağırlayan ilçesi konumunda bulunuyor. Çivril Belediyesi'nden yapılan açıklamada da "Ülkemizin en büyük nilüfer tarlasına ev sahipliği yapan Işıklı Gölü’nde 1 Haziran tarihi itibariyle tekne turları başlıyor. Eşsiz manzaraya sahip nilüfer çiçekleriyle ünlü Işıklı Gölü yerli ve yabancı ziyaretçilerini bekliyor." ifadelerine yer verildi.