YABAN HAYATA ŞEFKAT ELİ

Vatandaşların tesadüfen bulduğu kulaklı orman baykuşu ve peçeli baykuş yavruları ile kerkenez yavrusu rehabilitasyon merkezinde bakıma alındı. Yabanıl kuşların mamaları gagaya benzeyen cımbızla yediriliyor.

Bugüne kadar pek çok sokak hayvanının yanı sıra yaralı ya da yavru yabanıl hayvanların da bakımının yapıldığı Denizli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Barınma ve Rehabilitasyon Merkezi’nin bugünlerde yeni misafirleri var.

Geçen hafta Yenişafak Mahallesi, Asmalıevler Mahallesi ile Honaz ilçesinde vatandaşlar tarafından bulunan bir adet Kulaklı Orman Baykuşu yavrusu, iki adet Peçeli Baykuş yavrusu ile bir kerkenez yavrusu merkeze getirilerek teslim edildi. Veteriner hekimler tarafından yavru kuşlara anne şefkatinde bakım yapılırken, besinleri yabancılık çekmemeleri için gagaya benzeyen cımbızla yedirilmeye başlandı. Yavruların yeteri kadar büyüdüklerinde ise yeniden doğal hayatlarına bırakılacağı kaydedildi.

YABAN HAYATA  ŞEFKAT ELİ

Merkezden yapılan yazılı açıklamada yavruların türlerine göre beslendikleri kaydedildi. Açıklamada; “Yavruların tüy değişimleri olduktan sonra yaban hayatına dönüş çalışmalarına da başlayacağız. Bu hayvanları bularak gerekli tedavi ve bakımlarının yapılmasına yardımcı olan duyarlı vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz" denildi.