USTA KALEM ŞİİRİ ANLATTI 

Denizli'de şehrin tarihi dokusunu, kültürel zenginliğini ve manevi değerlerini keşfetmek isteyen öğretmenler için İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından "Denizli Öğretmen Akademileri" programı kapsamında "Şehir ve Kültür Akademisi" ve "Edebiyat Akademisi" hayata geçirildi. Denizli İl Millî Eğitim Müdürlüğü'nün tertiplediği "Denizli Öğretmen Akademileri" çeşitli etkinliklerle öğretmenlerin informal eğitimlerine katkı sunuyor.   

"Denizli Öğretmen Akademileri" programı kapsamında oluşturulan "Edebiyat Akademisi"nin bu haftaki konuğu Gazeteci-Şair-Yazar Ekrem Kaftan oldu. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesinde okurken ulusal gazetelerde aktif meslek hayatına başlayan ve Anadolu Ajansından emekli olduktan sonra aldığı ikramiye ile Tavas'ın Vakıf Mahallesinde kütüphane yaptıran Kaftan, etkinliğe katılan öğretmenlerle "Şiirle Eğitim, Şiir Dinletisi Nasıl Hazırlanır?" konulu söyleşi gerçekleştirdi.

KÜTÜPHANENİN KURULUŞ SÜRECİNİ ANLATTI

Denizli'den gelen 30 Türkçe ve Edebiyat öğretmenini konuk eden Kaftan, kütüphanenin kuruluş sürecini anlatti. Bu kütüphaneyi kurma hayalinin 1988 yılında başladığını ifade eden Kaftan, "İstanbul'da muhabirlik yaptığım yıllarda Ali Emîrî Efendi'nin kurduğu Millet Kütüphanesi, Atıf Efendi Kütüphanesi, Hacı Selimağa Kütüphanesi, Koca Ragıp Paşa Kütüphanesi, Köprülü Kütüphanesi hakkında haberler yaptım. Bu kütüphaneler, benim hayalimi gerçekleştirmem için bana yol gösterici oldu. Emekli olunca hayâlimi gerçekleştirmek için uzun bir mücadele süreci yaşadık. Nihâyet kütüphanemizi kurmayı başardık" dedi. 

ekrem kaftan

ŞİİRİN EĞİTİMDEKİ ÖNEMİNE DEĞİNDİ

Misafirlerine şiirin eğitimdeki önemi ile şiir dinletisi hakkında bilgi veren Kaftan, şiirlerinden örnekler okudu, şiir anlayışı hakkında bilgi verdi. İstanbul'un 571. fetih yıldönümü dolayısıyla kütüphanede Fatih Sultan Mehmed hakkındaki kitapları da gösteren Kaftan, fethin önemini anlattı. Kütüphane salonunda icra edilen şiir programı, yaklaşık 3 saat sürdü. Öğretmenler, Kaftan'a doyumsuz sohbeti için teşekkür ederek günün anısına plaket verdiler.

Şair-Yazar Ekrem Kaftan da böyle güzel bir programa iştirak eden ve şiire âşık genç öğretmenleri görünce istikbâle dair ümitlerinin arttığını belirterek, öğretmenlere başarılar diledi. Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Emre Çalışkan ve organizasyonu yapan Mehmet Akif Bıyıklı'ya teşekkür etti. Kaftan, öğretmenlere son kitabı olan "Çatısız Saray" romanını imzaladı. 

ekrem kaftan