PAMUKKALE’DE KURBAN KESİM NOKTALARI BELİRLENDİ

Pamukkale’de kurban kesim noktaları belirlendi. 7 noktada küçükbaş bir noktada büyükbaş kesiminin yapılacağı kurban kesim alanlarında ilçe belediyesi tedbir aldı. Kurban kesimi için özel ekipler oluşturuldu.

Denizli’nin Pamukkale ilçesinde kurban kesim noktaları belirlendi. İlçede bu yıl küçükbaş kesimi için ayrılan alan sayısı artırıldı.

Pamukkale Belediyesi, ilçe genelinde kurban kesim yerlerinin belirlendiğini bildirerek, gerekli tüm önlemlerin alındığını duyurdu. Karşıyaka Mahallesi Toki Açık Pazar Yeri yeni bir kurban kesim noktası olarak belirlendi. İlçe genelinde, küçükbaş hayvanlar için; Ulu Cami yanındaki eski hal yanı, Kuşpınar Mahallesi Pazar Yeri, İncilipınar Mahallesi Pazar Yeri, Kınıklı Mahallesi Pazar Yeri, Dokuzkavaklar Merkezefendi Kuran Kursu Bahçesi, Anafartalar Kapalı Pazar Yeri, Karşıyaka Mahallesi Toki Açık Pazar Yeri ile büyükbaş hayvanlar için; Akhan Mahallesi Çayır Mevkii Duranlar Mezbahanesi’nde kurban kesimi yapılacak.

PAMUKKALE’DE KURBAN KESİM NOKTALARI BELİRLENDİ

Gerekli tedbirlerin alındığı kaydedilen açıklamada; “Pamukkale Belediyesi, kesimlerin İslami usullere uygun bir şekilde yapılması noktasında hassasiyet göstererek vatandaşlara kolaylık sağlayacak. Kurban kesim yerlerinde, su, hortum, çengel, ip, kompresör, etlerini koyabileceği, atıkları atabileceği iki ayrı cins poşet, çadır, masa, sandalye gibi malzemeler hazır bulundurulacak ve hijyen ortamının sağlanması için gerekli tüm ilaçlama ile temizlik işlemleri anında yerine getirilecek. Kurban Bayramı dolayısıyla, ilçe genelinde 14 mahallede açılan 27 adet kuyu Sağlık Müdürlüğü ekiplerince ilaçlanması yapılarak, tüm kesim yerlerinde temizlik ekipleri hazır bulunacak. Pamukkale Belediyesi veterineri tüm kesim noktalarında kurbanlık hayvanların kontrollerini yaparak vatandaşların sağlıklı bir ortamda kesim yapmalarını sağlayacak. Kurbanlık hayvanların kaçması ihtimaline karşı oluşturulan belediye ekibi hazır bulundurulacak” denildi.