45 DAKİKA İÇİNDE 10 BİN DEKAR EKİLİ ALAN ZARAR GÖRDÜ

CHP Milletvekili Arpacı, Acıpayam’daki dolu felaketinin 45 dakika içinde 10 bin dekar ekili tarım arazisini etkilediğini söyleyerek devletin üreticiye sahip çıkması gerektiğini kaydetti.

Acıpayam’da önceki gün etkili olan dolu yağışının yüzeyde 5 santimetrelik beyaz örtü oluşturduğu gözlenmişti. CHP Denizli Milletvekili Şeref Arpacı, TBMM’de gündem dışı konuşmasında 45 dakika süren dolunun verdiği zararı açıkladı. Arpacı, 10 bin dekar ekili tarım arazisinin doludan etkilendiğini kaydetti, üreticilere sahip çıkılmasını istedi.

TBMM GÜNDEMİNE GETİRDİ

Arpacı meclisteki konuşmasında; “Üreticimiz yalnız bırakılmamalı, çiftçilerimizin kredi ve sigorta prim borçları derhâl ertelenmeli, fide desteği verilmeli. Bu afeti hızla atlatmak, yaralarımızı sarmak için yapılacak olan yardımların ivedilikle ulaştırılması gerekmektedir. Hükûmeti harekete geçmeye ve devletimizi üreticimize, çiftçimize sahip çıkmaya davet ediyor, Acıpayam'lı hemşehrilerimize bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” ifadelerini kullandı.

45 DAKİKA İÇİNDE 10 BİN DEKAR EKİLİ ALAN ZARAR GÖRDÜ

ÇİFTÇİ ZARAR GÖRDÜ

Dolu afetinin vurduğu bölgede tüm çiftçilerin zarar gördüğünü belirten Arpacı, “Denizli'de Acıpayam ilçemizde Akalan Mahallesi başta olmak üzere, Pınaryazı, Köke ve Aliveren mahallelerinde dün gece kırk beş dakika süren ve 10 bin dekar alana zarar veren bir dolu yağışı meydana geldi. Tüm çiftçilerimiz ve hemşehrilerimiz bu afet nedeniyle zarar gördü. Yağan dolu yüzeyde 5 santimlik beyaz bir örtüye neden oldu. İlk tespitlere göre kavun, karpuz ve biber tarlalarında ürünler zayi oldu, büyük bir zarar meydana geldi, tek bir fide kalmadı, çiftçinin bütün emeği, alın teri yok oldu” diye konuştu.

BAKANA SESLENDİ

Arpacı sözlerini şöyle sürdürdü: “Öncelikle Tarım Bakanı Sayın İbrahim Yumaklı'ya seslenmek istiyorum: Bölgede çok sayıda TARSİM'li olmayan çiftçimiz mevcut. Bu çiftçilerimizi kaderine terk edemeyiz. Onların alın teri bizim için çok kıymetli. Onların zararlarına devletimiz tarafından güvence verilmeli. Üreticimiz yalnız bırakılmamalı, çiftçilerimizin kredi ve sigorta prim borçları derhâl ertelenmeli, fide desteği verilmeli. Bu afeti hızla atlatmak, yaralarımızı sarmak için yapılacak olan yardımların ivedilikle ulaştırılması gerekmektedir. Hükûmeti harekete geçmeye ve devletimizi üreticimize, çiftçimize sahip çıkmaya davet ediyorum”