ŞATAFATA İZİN YOK, VELİ İZNİ ŞART

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), yaz tatiline iki hafta kala okullarda düzenlenecek mezuniyet günü etkinlikleriyle ilgili yeni bir genelge yayımladı. Genelgeye göre törenlerde şatafata izin verilmeyecek ve veli izni alınacak.

Okul müdürlüklerine gönderilen genelgede, mezuniyet etkinliklerinin milli, manevi, ahlaki ve kültürel değerlere aykırı olmaması gerektiği vurgulandı. Törenlerde aşırı gösterişe kaçılmaması için şatafata izin verilmeyecek. Etkinlikler için velilerden mutlaka izin alınacak.

PEDAGOJİK KRİTERLERE UYGUN KUTLAMALAR

Öğrencilerin gelişim seviyelerine ve pedagojik kriterlere uygun kutlamalar düzenlenecek. Özellikle okul öncesi ve ilköğretim kademelerinde, çocukların yaş ve gelişim seviyelerine uygun etkinlikler düzenlenmesine dikkat edilecek. Edinilen bilgilere göre, etkinlikler sırasında öğrencilerin her türlü zararlı alışkanlık, olumsuz davranış ve aşırılıklardan korunması sağlanacak.

OKUL DIŞINDAKİ MEKANLAR KULLANILMAYACAK

Okul dışındaki mekanlarda mezuniyet töreni yapılmayacak ve velileri ile okulları maddi külfete sokacak aktivitelerden kaçınılacak. Etkinlikler için okulların uygun mekan veya alanları kullanılacak. Okul veya kurumlar tarafından planlanan mezuniyet etkinlikleri, il ya da ilçe milli eğitim müdürlüklerinden onay alınarak gerçekleştirilecek.