TERMOMETRELER 40 DERECEYİ GÖSTERECEK

Denizli’de yarın termometreler 40 dereceyi gösterecek. 7 Haziran Cuma Günü ise kentte gök gürültülü sağanak yağışın etkili olması bekleniyor.

Geçtiğimiz hafta gök gürültülü sağanak yağışın etkisi altında kalan Denizli’nin Çameli ve Acıpayam ilçelerinde dolu felaketi yaşanmış, tarım alanları hasar görmüştü. Geçen haftaki yağışların ardından sıcaklıklar, mevsim normalleri üzerine çıktı. Bu hafta kentte kavurucu yaz sıcaklıkları yaşanacak.

Yarın 40 dereceyi bulacak olan hava sıcaklığının, hafta boyunca ortalama 38 derece civarında seyretmesi bekleniyor. Mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıkları, 7 Haziran Cuma Günü yerini gök gürültülü sağanak yağışa bırakacak.

YARINA DİKKAT!

Mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıkları yarın etkisini daha da artıracak. En düşük hava sıcaklığı 25, en yüksek 40 derece olacak. 5 Haziran Çarşamba günü en düşük hava sıcaklığı 25, en yüksek 39 derece olması bekleniyor. 6 Haziran Perşembe günü en düşük hava sıcaklığı 25, en yüksek 38 derece olması bekleniyor. 7 Haziran Cuma günü ise sıcak hava, yerini gök gürültülüğü sağanağa bırakacak. En düşük sıcaklık 22, en yüksek sıcaklık ise 33 derece olacak. 8 Haziran Cumartesi günü gök gürültülü sağanak etkisini sürdürecek. Cumartesi günü en düşük hava sıcaklığı 18, en yüksek 34 derece olacak.

ÜLKE GENELİNDE SICAKLIKLAR YÜKSELİYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, ülke genelinde sıcaklıkların yükseleceğini duyurdu. Yapılan açıklamada; “Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre; geçen hafta boyunca ülkemizi etkileyen yağışlı ve serin havanın yurdumuzu terk ederek, yerini sıcak ve yağışsız bir havaya bırakacağı tahmin edilmektedir. Ülkemiz genelinde mevsim normalleri civarında ve yer yer altında seyreden hava sıcaklıklarının, hafta sonunda yurdumuzun batı kesimlerinden başlayarak artacağı, hafta ortasına kadar yurdumuzun batı, iç ve güney kesimlerinde 6 ila10 derece, Karadeniz sahil kesiminde ise 3 ila 6 derece mevsim normalleri üzerine çıkması beklenmektedir” denildi.