YEŞİL COĞRAFYANIN GİZLİ KAHRAMANLARI

Orman Müdürlüğü bünyesindeki Fidanlık Müdürlüğü her yıl 20 bin aşılı fidanın toprakla buluşmasını sağlıyor. Çorak toprakları yeşerten fidan ve tohumlar da müdürlükte görevli kahramanların hummalı çalışmaları ile ortaya çıkıyor. 

Denizli Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı Denizli Orman Fidanlık Müdürlüğünde aşılı fidan üretim faaliyetleri devam ediyor. Ağaçlandırma ve peyzaj çalışmalarında kullanılmak üzere şubat-mart aylarında yapılan çalışmalar sonucu elde edilen aşılı fidanlar sürgün vermeye ve çiçek açmaya başladı.

 

YEŞİL COĞRAFYANIN GİZLİ KAHRAMANLARI

 

Denizli Orman Fidanlık Müdürlüğünde fıstıkçamı, leylandi, pramidal servi, kırtık servi, yalancı servi gibi ibreli türler ile şubat ayında başlanılan aşılı fidan üretimi çalışmaları, akçaağaç ıhlamur, sofora, sığla, süs kirazı, ceviz, badem, alıç, hünnap, dut gibi yapraklı türlerin tamamlanmasından sonra pembe çiçekli akasya türü ile devam ediyor.

Denizli Orman Bölge Müdürü Ahmet Üçgül, "Denizli Orman Fidanlık Müdürlüğü olarak ağaçlandırma ve peyzaj çalışmalarında kullanılmak üzere yılda yaklaşık 20 türde 20 bin aşılı fidan üretiyoruz" dedi.