DOĞA İÇİN YÜRÜDÜLER

Türkiye Çevre Haftası kutlamaları kapsamında valilik önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk konuldu. Törenin ardından Denizli Büyükşehir Belediye Bandosu eşliğinde Valilik önünden Delikliçınar Meydanı’na kadar kortej yürüyüşü yapıldı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ile Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘Türkiye Çevre Haftası’ ve 5 Haziran Çevre Günü kapsamında Valilik önünde tören düzenlendi.  Törende Atatürk Anıtı’na çelenk koyuldu. Törenin ardından Denizli Büyükşehir Belediye Bandosu eşliğinde Delikliçınar Meydanı’na kadar kortej yürüyüşü yapıldı. 

çevre haftası

“ÇEVRE KİRLİLİĞİ HER GEÇEN GÜN ARTIYOR”

Meydanda konuşma yapan ve çevre kirliliğinin her geçen gün arttığını belirten Büyükşehir Başkanvekili Ali Marım; “Toprağımız kirli. Havamız her geçen gün kirleniyor. Hem kullanılır yerlerde hem de toprağa giden sularda ciddi anlamda kirlilik var. Tarımda yetişen her türlü gıda ve ürünün sağlıklı suyla beslenmesi her geçen gün zorlaşıyor. Kentlerdeki her geçen gün artan sanayileşmenin getirmiş olduğu kirliğin de önüne geçebilmek adına belediyeler elinden gelen gayreti gösteriyor ama bu kirliliği önleme konusunda gerek elektrik gerekse işletme maliyetlerinin artması yasal yönden de önüne geçme fırsatını bulamıyor” diye konuştu. 

çevre haftası

“ÇEVRE BİLİNCİ OLUŞTURMAMIZ GEREK”

Gelecek nesillere, çevrenin daha sağlıklı yaşayabilir konumuna getirebilme adına çalışmalar yürüteceklerini ifade eden Marım; “Bu bilinci öncelikle halk arasında oluşturmamız gerekiyor. Çevre bilincinin oluşturulduğu yerlerde bu kirliliğin önüne geçilebilmesi daha etkin oluyor. Öncelikle okullarda ve diğer vatandaşlarda bu bilincin artması gerekiyor. Bu bilinçle biz otokontrolü yakalayabilir ve denetimi artırabilirsek, yaşanılabilinir bir dünyayı birlikte kurabiliriz” ifadelerini kullandı.  

çevre haftası

KARİKATÜR SERGİSİ GEZİLDİ

Marım’ın konuşmasının ardından Denizli Büyükşehir Belediyesi ile Karikatürcüler Derneği’nin Dünya Çevre Günü kapsamında açtığı sergi gezildi. 2 gün boyunca halka açık olacak sergide 50 eser yer alıyor.