AİLE HEKİMLERİ 14 HAFTADIR EYLEMDE

Aile hekimleri 14 haftadır vergide adalet talebiyle eylemler düzenliyor. SES Denizli Şubesi ve TTB Aile Hekimliği Kolu, bu haftaki eylemlerini Denizli İl Sağlık Müdürlüğü önünde gerçekleştirdi. Basın açıklamasını, SES Denizli Şubesi YK Üyesi ve TTB Aile Hekimliği Kolu Yürütmesinde yer alan Dr. Selda Sevtap Akbulut Demirci yaptı. Açıklamada, "Vergide adalet istiyoruz" ve "Çalışandan değil sermayeden vergi" sloganları atıldı.

Dr. Selda Sevtap Akbulut Demirci, dört aydır Sağlık ve Maliye Bakanlıklarına seslendiklerini hatırlatarak, "Sağlık Bakanı yurttaşlarımızın ne kadar çok hastalanıp ne kadar çok şehir hastanelerine gittiğinden bahsediyor. Onaylı onaysız randevu peşinde koşuyor. Halkımız gibi Sağlık Bakanı da randevu derdine düşmüş durumda. Maliye Bakanı vergilerin yüzde seksenini ödediğimiz yetmezmiş gibi halen yeni vergiler peşinde vergiyi tabana yayacağız diyor. Bakan özel hastanelerin kıskacından bunalıp kaçmış hekimlerden peşin vergi almaya çalışırken ülkenin tüm gelirinin aktığı şirketlerden yüzde 15 vergi almayı hedef diye söylüyor. Çok kazanandan az vergi alınmasın, vergi toplanırken adalet istiyoruz. Vergilerimiz çocuklarımızın sağlığı, eğitimi, güvenli binalarda yaşaması için harcansın, ilaç katkı paylarını ödemekte bile zorlanan emeklilerimiz için harcansın. Devasa şirketlerin borçlarını ertelemek için, paradan para kazananlara daha çok ödeme yapmak için harcanmasın istiyoruz" dedi.

AİLE HEKİMLERİ 14 HAFTADIR EYLEMDE

SAĞLIK EMEKÇİLERİNİN SORULARI

Dr. Demirci, sağlık emekçilerinin yanıt bekleyen sorularını şu şekilde sıraladı:

1.Bizlerden ek vergi kesintileri yaptığınız oranlarda vergi aldığınız şirket var mı?

2.Vergi kaçıranları hepimizden daha iyi biliyor ve tanıyorsunuz. Neden hiç bu şirketlerin adını ağzınıza almıyorsunuz?

3.Vergisini sildiğiniz, yüksek vergi muafiyetleri sağlayarak kamudan beslediğiniz şirketlere desteğinizi kesecek misiniz?

4.Sağlık çalışanlarının emeklerinin karşılığını vermeyi, haksız ve adaletsiz vergi kesintilerinden vazgeçmeyi düşünüyor musunuz?

5.Halkımızdan alınan adil olmayan ekonomik ve sosyal eşitsizliğe kaynaklık eden dolaylı vergileri azaltmayı düşünüyor musunuz?

6.Kamuda gösterişe, şatafata ve israfa dayalı harcamaların son bulacağını söylediğiniz tasarruf paketinin çalışanların sırtına yeni yükler getirmeyeceğini söyleyebilir misiniz?