GÖKPINAR’DA GÖNÜLLÜ TEMİZLİK

Türkiye Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında, Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Merkezefendi ve Pamukkale İlçe Müdürlüğü gönüllü personeli, Vali Recep Yazıcıoğlu Baraj Gölü çevresinde kirliliğe neden olan atıkları topladı.

Dünya Çevre Günü ve Türkiye Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Merkezefendi ve Pamukkale İlçe Müdürlüğü gönüllü personeli, Vali Recep Yazıcıoğlu Baraj Gölünde çevre temizliği yaptı. Tarım ve Orman Müdürlüğünün gönüllü personeli, terk edilmiş atıl balık av araçları ile göl kenarındaki çevre kirliliğine neden olan plastik bidon, şişe, poşet vb. atıkları topladı.

GÖKPINAR’DA GÖNÜLLÜ TEMİZLİK

FARKINDALIK OLUŞTURMAK AMAÇLANDI

İl Tarım ve Orman Müdürü Şakir Çınar, ‘Hepimizin Bir Dünyası Var’ teması ile belirlenen Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında, 5 Haziran Dünya Çevre Gününde, gelecek nesillere daha temiz bir çevre bırakmak, su kaynaklarını koruyarak sürdürülebilir olmasını sağlamak amacıyla öncelikle toplumda farkındalık oluşturmak, çevre temizliği konusunda bilinç düzeyini artırmak için böyle bir organizasyon düzenlediklerini belirtti.

GÖKPINAR’DA GÖNÜLLÜ TEMİZLİK

"ÇEVREYE OLAN SORUMLULUĞUMUZ"

Çınar, "Bu organizasyonla, biz de Tarım ve Orman Bakanlığı olarak Türkiye Çevre Haftası çalışmalarına aktif destek vermek ve bu topraklarda yaşayan her bireyin bilinçli bir çevre dostu olmasına katkı sağlamak için su kenarındaki çevre kirliliği oluşturan katı atıklar ve su içinde atıl halde bulunan av araçlarının toplanması şeklinde katkı sağladık. Doğal yaşam alanlarının korunması ve ekosistemlerin sürdürülebilirliği için çeşitli etkinlikler düzenleniyoruz. Hep birlikte, daha temiz ve yaşanabilir bir çevre oluşturmak için el birliğiyle çalışıyoruz. Bu tür organizasyonlarla, yalnızca çevremizi temiz tutmakla kalmıyor, aynı zamanda çevreye olan sorumluluğumuzu da pekiştiriyoruz. Düzenlenen farkındalık etkinliğine katılan tüm çalışma arkadaşlarımı kutlar, katkılarından dolayı teşekkür ederim." ifadelerini kullandı.

GÖKPINAR’DA GÖNÜLLÜ TEMİZLİK