PAMUKKALE BAYRAMDA YOĞUN OLACAK

Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olarak belirlenmesi, turizmcinin yüzünü güldürdü. DENTROD Başkanı Şen; “Geçen yıl Kurban Bayramı’nda talebin olduğunu gördük. Bu yıl da bayram tatilinin 9 güne çıkmasıyla aynı şekilde şehir içinde bir yoğunluk olacak” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada, merakla beklenen Kurban Bayram tatiliyle ilgili kararı paylaştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kamu çalışanlarımız için 16 Haziran Pazar günü başlayacak Kurban Bayramı sonrasındaki iki günlük süreyi de idari izin kapsamına aldık. Böylelikle perşembe ve cuma günlerini de bayram tatiline ekleyerek 9 günlük bir tatil imkânı sağlamış oluyoruz” ifadelerini kullandı. 

PAMUKKALE BAYRAMDA YOĞUN OLACAK

Bayram tatilinin 9 güne yükseltilmesinin ardından Denizli’deki turizmciler karardan memnun oldu. Bayram tatilinde Pamukkale’de yerli misafir ilgisinin yoğun olmasını beklediklerini belirten Denizli Otelciler ve İşletmeciler Derneği Başkanı Gazi Murat Şen; “Özellikle sahil bölgelerine giden yerli misafirler, bir gün Pamukkale’de vakit geçiriyorlar. En azından çocuklarına, ailelerine Pamukkale’yi gösteriyorlar. Geçen yıl Kurban Bayramı’nda yoğun bir şekilde misafirlerin hem şehiriçinde hem de Pamukkale’de konakladıklarını gördük. Talebin olduğunu da gördük. Bu yıl da bayram tatilinin 9 güne çıkmasıyla aynı şekilde şehir içinde bir yoğunluk olacak. Zaten özellikle Pamukkale’de şu anda yabancı ilgisi de çok yüksek. Geçen yılın üzerinde rakamlarla seyrediyor. Pamukkale’de hali hazırda bir rezervasyon var. Bunun haricinde yerli talebiyle beraber Pamukkale, büyük ihtimalle yine dolu bir şekilde bayram tatilini geçirecek” dedi.