ÇİVRİL OSB BİR YIL İÇİNDE BİTECEK

Altyapı hazırlıklarının tam gaz sürdüğü Çivril OSB, DSO heyetini ağırladı. Başkan Kasapoğlu çalışmaların bir yıl içinde tamamlanacağını söyledi, “Denizli’nin üretim gücü artacak” dedi. 

Geçtiğimiz yıl Aralık ayında tüzel kişiliğe kavuşan Çivril OSB’de altyapı hazırlıkları tam güz sürüyor. Bölgede yerel yönetimin de büyük katkısı ile altyapı hazır duruma getirilmeye çalışılıyor. Denizli Sanayi Odası Başkanı Selim Kasapoğlu ve beraberindeki oda heyeti bölgede incelemelerde bulundu, teknik ekipten yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı ve Çivril Belediye Başkanı Semih Dere ile görüştü.  

İlçede istihdama katkı sağlamak istediklerini, Denizli’nin üretim gücünü Çivril OSB ile daha da artıracaklarını kaydeden Kasapoğlu’nun alanda yaptığı inceleme sırasında Dere ve teknik ekipten çalışmalarda gelinen son aşamayı öğrendi. 

Bölgede bundan sonra yürütülecek çalışmalara ilişkin görüş alış verişinde bulunulan ziyarette, projenin mümkün olan en kısa süre içinde tamamlanması yönünde fikir birliğine verildi. 

çivril osb

‘BİR YIL İÇİNDE BİTECEK’

OSB’nin ilçenin kalkınmasında, Çivril’in kent ekonomisine ve sanayisine katkı sağlamasında önemli bir rol oynayacağını belirten DSO Başkanı Selim Kasapoğlu, “Şehrimizin sanayi potansiyeline değer katma yolundaki kararlılığımızı sürdürüyoruz. Bölgenin ekonomik büyümesine, kalkınmasına ve istihdamın artırılmasına katkı sağlamak için çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Çivril’de hayalimizi gerçeğe dönüştürmek için bölgeyi inceledik, planlarımızı gözden geçirdik, yeni yerel yönetimimiz ile birlikte projeyi tekrar ele aldık. Çivril OSB’yi bir yıl içinde tamamlayarak, ilçemize kazandıracağız. Biz ilçelerimizde sanayiyi güçlendirmek, Denizlimizin üretim gücünü ilçelerimizle birlikte yükseltmek istiyoruz” ifadelerini kullandı. 

DERE: GEREKEN DESTEĞİ SAĞLARIZ

İlçe için önemli bir dönüm noktası olacağını düşündükleri Çivril OSB’nin en kısa zamanda üretime geçmesi için tüm desteği vereceklerini ifade eden Çivril Belediye Başkanı Dere, “Tarımıyla ve ticaretiyle öne çıkan ilçemiz, bölgeye kazandırılacak olan yeni OSB ile birlikte sanayi alanında da büyük bir değere kavuşacak. Hem bölgemiz hem şehrimiz hem de ülkemiz için önemli bir adım olarak gördüğümüz bu projenin ilçemize kazandırılması son derece önemlidir” diye konuştu. 

çivril osb

TALEP BEKLENENİN ÜZERİNDE

Denizli Sanayi Odası, Çivril Belediyesi, Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Denizli Valiliği’nin paydaşı olduğu Çivril OSB, 1 milyon 240 bin metrekare alan üzerine kurulacak. İlk andan itibaren büyük talep gördüğü ifade edilen projenin yaklaşık 600 bin metrekarelik alanı için 50’ye yakın ön talep bulunduğu ifade edildi. Denizli’ye 100, İzmir limana 280, Uşak’a 50 ve Çardak’a 70 km uzaklıkta bulunan Çivril OSB bölgenin kalkınmasında önemli bir rol üstlenecek.

Sanayinin disipline edilmesi, şehrin planlı gelişimine katkıda bulunması amaçlarını da taşıyan proje, birbirini tamamlayıcı ve birbirinin yan ürününü teşvik eden işletmelerin bir arada ve program dahilinde üretim yapmasını sağlayacak.