ŞENİZ DOĞAN’I HİÇ BÖYLE GÖRMEDİNİZ...

Özellikle kadınların büyük hayranlık ve sevgi beslediği Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, anma etkinliğinde büyük usta Nazım Hikmet’in şiirini seslendirdi…

Denizli’nin Merkezefendi ilçesinde özellikle kadınların büyük sevgi ve hayranlık duyduğu, ilçeye getirdiği sosyal belediyecilik anlayışı ile popülaritesini her geçen gün artıran Belediye Başkanı Şeniz Doğan bir etkinlikte okuduğu şiirle yine kendinden söz ettirdi.

Denizli’deki Eğitim İş Sendikası şubeleri tarafından, usta Türk şairi Nazım Hikmet’in 58’nci ölüm yıldönümü anısına düzenlenen Haziran Akşamı başlıklı şiir dinletisine katılan Doğan burada şaire ait bir şiir okudu.

Mehmet Fuat’ın 1977 yılında basıma hazırladığı Saat 21-22 Şiirleri adlı eserde yer alan, şairin yayın haklarına sahip yayıncıların sonraki süreçte bastıkları serilerde de ayrı başlıklarda sunulan bir dizi şiirin oluşturduğu ‘Piraye İçin Yazılmış Saat 21-22 Şiirleri’nden 24 Eylül 1945 adlı eseri okuyan Doğan ayakta alkışlandı.

Usta müzisyen Zülfü Livaneli’nin de besteleyerek albümünde yer verdiği; ‘En güzel deniz, henüz gidilmemiş olandır’ dizeleriyle başlayan şiiri duygusal bir ses tonuyla okuyan Doğan, o anları sosyal medyada da paylaştı.

Doğan paylaşımına, “Eğitim İş Denizli Şubeleri’nin düzenlediği Haziran Akşamı Şiir Dinletisi’nde bir şiir de ben okudum. Güzel Yüzlü Şair Nazım Hikmet’i sevgiyle anıyorum” ifadelerine yer verdi. Bu paylaşım çok kısa süre içinde binlerce etkileşim aldı. Doğan’ın şiir okumada ustalığı, takipçileri tarafından da takdir edildi.