YKS MARATONU BAŞLIYOR

Milyonlarca gencin üniversite hayalini gerçekleştirecek olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı, hafta sonunda yapılacak. 3 milyon 120 bin 878 adayın başvurduğu sınav öncesinde yapılan açıklamada ise nüfus müdürlüklerinin hafta sonu öğrenciler için mesai yapacağı açıklandı.

Milyonlarca gencin üniversite hayalini gerçekleştirmesi beklenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS), 8-9 Haziran'da yapılacak. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılacak sınava 3 milyon 120 bin 878 aday başvurmuştu. Yarın 10.15'te başlayacak Temel Yeterlilik Testi'ne (TYT) 3 milyon 120 bin 878, 9 Haziran Pazar 10.15'te başlayacak Alan Yeterlilik Testleri'ne (AYT) 2 milyon 19 bin 709 ve saat 15.45'te başlayacak son oturumu Yabancı Dil Testi'ne (YDT) ise 233 bin 389 aday üniversiteye yerlerşmek için ter dökecek. Denizli’de yarın sabah yapılacak TYT’ye yaklaşık 100 binada 32 bin aday yer alacak. Pazar gününün sabah oturumu olan AYT’ye, yakşalık 70 binada 23 bin aday katılacak. Pazar günü öğleden sonra yapılacak YDT ise yaklaşık 10 binadda 4 bin öğrencinin katılımıyla gerçekleşecek.

NÜFUS MÜDÜRLÜKLERİ AÇIK OLACAK

ÖSYM’nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada nüfus müdürlüklerinin YKS’ye girecek öğrenciler için açık tutulacağı bildirildi. Açıklamada; “8-9 Haziran 2024 tarihlerinde uygulanacak 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (2024-YKS) girecek adaylardan; T.C. Kimlik Kartı’nı kaybeden, T.C. Kimlik Kartı’nda fotoğrafı bulunmayan, nüfus cüzdanı olmayan veya nüfus cüzdanında T.C. kimlik numarası, fotoğraf, soğuk damga bulunmadığı için sınava kabul edilmeyecek durumda olanlar için sınav yapılacak merkezlerde ekte sunulan İl/İlçe Nüfus Müdürlükleri; İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünce 8 Haziran 2024 Cumartesi günü 07.00 ile 17.00 saatleri arasında ve 9 Haziran 2024 Pazar günü 07.00 ile 15.30  saatleri arasında açık tutulacak. Söz konusu Müdürlüklere başvuran adaylara; müdürlük personeli tarafından fotoğraflı, imzalı-mühürlü, barkodlu-karekodlu veya  fotoğraflı, barkodlu-karekodlu ‘Geçici Kimlik Belgesi’ düzenlenecektir. Bu amaçla sınav günü Nüfus Müdürlüğüne başvuran adaylar, Nüfus Müdürlüğü personeliyle birlikte ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr  adresinde yer alan ilgili sınavın başvuru bilgilerine T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle erişebilecektir. Nüfus Müdürlüğü personelince adayın bilgilerinin kontrolü yapılarak adaya fotoğraflı, imzalı-mühürlü, barkodlu-karekodlu veya fotoğraflı, barkodlu-karekodlu ‘Geçici Kimlik Belgesi’ düzenlenecektir. Adaylar düzenlenen bu belge ile sınava girebilecektir. ‘Geçici Kimlik Belgesi’ dışında verilen hiçbir belge sınava giriş için kabul edilmeyecektir. Bu amaçla Nüfus Müdürlüğüne başvuran adayın, ilgili sınavın Sınava Giriş Belgesi ve biyometrik fotoğrafının yanında olması gerekmektedir.  Adaylar, sınav günü açık tutulacak İl/İlçe Nüfus Müdürlüklerinin adreslerine ve açık oldukları saatlere aşağıdaki bağlantıdan erişebilecektir” denildi.