BAKLAN'DA TARİHİ TALAN ETMİŞLER

Baklan’da doğa yürüyüşüne çıkan vatandaşlar, Söğütlü Pınar Mevkiindeki tarihi kalıntıların bulunduğu alanda kaçak kazı izleri tespit etti. Vatandaşlar bölgenin koruma altına alınmasını istedi.

Çalkebir Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ahmet Akbay, iki arkadaşıyla birlikte Baklan’a bağlı Boğaziçi Mahallesi’nde doğa yürüyüşüne çıktı. Söğütlü Pınar Mevkii’ne gelen Akbay ve beraberindekiler, bölgede kaçak kazı yapıldığını fark etti. Alanda en az iki noktada kazı yapıldığına dair izlere rastlandı.

BAKLAN'DA TARİHİ TALAN ETMİŞLER

BÖLGEDE ARAŞTIRMA YAPILMALI

Bölgede Roma dönemine ait yapı kalıntılarının bulunduğunu kaydeden Akbay, kazı yapılarak kalıntıların gün yüzüne çıkarılmasını ve belgenin güvenliğinin sağlanmasını istedi. Akbay, “Bu yapının Roma dönemine ait bir tapınak olduğu ifade ediliyor. Zaman zaman definecilerin uğrak yeri olmuş. Bazı yerler kazılmış, taşlar dağılmış. Bu bölgenin arkeolojik değerinin tespit edilip, bir an önce kazı  çalışmalarının başlatılmasını bekliyoruz. Bölge kültür varlığı yönünden çok zengin bir yapı var.  Burada geniş bir araştırma yapılması uygun olacaktır. Bir an önce bu yapıların gün yüzüne çıkarılıp Baklan Bölgesi’nin daha geniş envanterinin kayda alınması gerek. Biz umuyoruz ki; bu bölgenin üst tarafından yerleşim yeri var. Kalıntılar olduğunu biliyoruz. Yetkililere bildiriyoruz; burasıyla ilgili çalışmalar yaparlarsa memnun oluruz” ifadelerini kullandı.

BAKLAN'DA TARİHİ TALAN ETMİŞLER