EMEKLİLERE ÖDEMELER BUGÜN BAŞLADI

Emeklilere bayram ikramiyesi ödemeleri bugün başladı. Emekli Sandığı kapsamında gelir/aylık alan emeklilerin banka hesaplarına Kurban Bayramı ikramiyeleri bugün yatırıldı. 14 Haziran'a kadar devam edecek ödeme planında Bağ-Kur ve SSK kapsamındaki emekliler ikramiyelerini ne zaman alacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen hafta kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklama ile emeklilerin bayram ikramiyesinde takvim netleşti. 16 Haziran'da başlayacak Kurban Bayramı öncesi emeklilere yapılması öngörülen ikramiye ödemeleri bugün başladı. Yaklaşık 16 milyon emeklinin banka hesabına 14 Haziran Cuma gününe kadar 3 bin lira ikramiye yatırılacak.

Bugün 4 (c) Emekli Sandığı kapsamında gelir/aylık alan emeklilerin banka hesaplarına Kurban Bayramı ikramiyeleri yatırıldı. 4 (b) Bağ-Kur ve 4 (a) SSK kapsamında gelir/aylık alan emeklilerin ikramiyeleri de belirlenen takvime göre 14 Haziran Cuma gününe kadar ödenecek.

Ödeme takvimine göre, 4 (b) (Bağ-Kur) kapsamındakiler Kurban Bayramı ikramiyelerini 11 Haziran'da banka hesaplarından çekebilecek. 4 (a) (SSK) kapsamında gelir/aylık alan emeklilerin Kurban Bayramı ikramiyeleri ise 12-13 ve 14 Haziran'da banka hesaplarına yatırılacak.

Bayram ikramiyesi ilk olarak 2018'de yılda iki kez biner lira olarak ödenmeye başlandı. 2021'de ikramiye bin 100 liraya, 2023'te 2 bin liraya yükseldi. Bu yıl için ise yüzde 50 artışla 3 bin lira oldu. Ramazan Bayramı öncesinde emeklilere 3'er bin lira ikramiye ödemesi yapılmıştı.