TİP’TEN İŞTEN ÇIKARILAN TEKSTİL İŞÇİLERİNE DESTEK

Sendikal faaliyetleri nedeniyle işten çıkarılan ve eylem başlatan iki tekstil işçisine Türkiye İşçi Partisi örgütü destek verdi. 

Denizli’de TEKSİF sendikası üyesi iki tekstil işçisi, çalıştıkları özel firmada sendikal faaliyetler yürüttükleri gerekçesiyle işten çıkarıldıklarını belirterek eylem başlatmıştı. 

Sendikanın eylemlerinde destek verdiği işçilerin Anayasal hakkını kullandığını belirten TEKSİF Başkanı Recep Oktay, işverenin tavrını hukuksuz olarak nitelendirmiş, sendika üyeleri ile birlikte işten çıkarılan arkadaşlarına eylemlerinde destek vermişti. 

TİP’TEN İŞTEN ÇIKARILAN TEKSTİL İŞÇİLERİNE DESTEK

Çıkarılan işçilere bir destek de Türkiye İşçi Partisi Denizli il örgütünden geldi. Eylemin yapıldığı fabrika önünde toplanan TİP’liler çıkarılan işçilere destek verdi, çalışanlara örgütlenme çağrısı yaptı. 

Emekçilerin yanında olduklarını belirten TİP’liler adına Avukat Yağmur Yalçın “Denizli Filidea Tekstil’de iki işçinin sendikal nedenlerle hukuksuz olarak işlerine son verildi. Bu hukuksuzluğun karşısında Teksif Sen fabrika önünde direnişe başladı. Sendika Anayasal bir haktır ! Emekçilerin haklı direnişlerinin sonuna kadar yanındayız ! Kazanacağız” ifadelerini kullandı.