31 BİN KURBANLIK ALICI BEKLİYOR

Hayvan Pazarı’na bu yıl 31 bin kurbanlığın girişi bekleniyor. Satışların başladığı pazarda padokların doluluk oranı dikkat çekti. Pazarda güvenlik önlemleri de üst seviyeye çıkarıldı. 

Kurban bayramına sayılı günler kala DTB Kurban Pazarı’nda hareketlilik artıyor. Türkiye’nin dört bir yanından gelen kurbanlıkların satışları başladı. Bayrama kadar 30 bin küçükbaş ve bin 100 büyükbaş hayvan girişi bekleniyor. 

65 bin metrekare alana kurulu, 27 bin 500 metrekare kapalı alanın yanında 5 bin metrekare açık otoparka sahip hayvan pazarında üreticiler müşterilerini beklemeye başladı. Pazarda hastalıklara karşı sürekli ilaçlamalar gerçekleştirilirken, hayvan girişleri de veteriner kontrolünde sağlanıyor. 

GEÇEN YILIN RAKAMLARI

Geçtiğimiz bayramda 28 bin küçükbaş ve binin üzerinde büyükbaş girişi olmuştu. Küçükbaş satış oranı yüzde 80, büyükbaş ise yüzde 94 oranında gerçekleşmişti. 

Bu yıl 674 küçükbaş padoğundan 577’si kullanıma açıldı. Küçükbaşda doluluk oranı yüzde 86 olarak gerçekleşti. Büyükbaşta ise 267 padoktan 137’si kullanıma sunuldu. Doluluk oranı yüzde 51’de kaldı. Buna rağmen kurbanlık sayısı geçen yıla göre arttı. 

Bu yıl pazara 496 düve, 427 dana, bin 980 keçi, 27 bin 378 de koyun girişi bekleniyor. 

BASKÜL FİYATLARI BELLİ OLDU

Denizli Ticaret Borsası verilerine göre bugün itibariyle baskül fiyatları danada kilo başına 200-21 lira, düvede 190-200 lira, 55 kilo altı kuzu 210-220 lira, 55 kilo üstü kuzu ise 230-240 lira olarak belirlendi. Açıklanan fiyatlara kesim giderleri dahil edilmedi. 

TEDBİRLER ALINDI

Denizli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Tefenlili; “Bünyemizde yer alan Kurban Pazarı ile ilgili çalışamalarımızı tamamladık. Yönetim ve Meclis üyelerimizle her yıl bayram sonrası eksiklerimizi konuşup, değerlendirip çalışmalarımızı tamamlıyoruz. Amacımız vatandaşımızın sağlıklı ve güvenli bir şekilde kurban alışverişini yapması. Aynı şekilde satıcıyı doğru şekilde hijyenik ortamda müşteriyle buluşturmak ana hedefimiz. Biz alıcıyla satıcıyı karşı karşıya getiriyoruz. Vatandaşımız güvenli bir şekilde pazara gelebilir. Biz hayvan buraya gelmeden işlemlere başlıyoruz. Veteriner arkadaşlarımızın kontrolünden geçiyor. Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden personeller pazarda görev alıyor ” ifadelerini kullandı.