BELEDİYE ARACINA EL KOYDULAR

Sarayköy’de görevi 67 milyon lira borçla devralan Başkan Konya bir şok da dün yaşadı. Belediyenin temizlik aracına, parası ödenmeyen yetkili servis tarafından el konuldu.

31 Mart Mahalli İdareler seçimlerinde zaferle çıkan ve göreve başlayan Sarayköy Belediye Başkanı Mehmet Salih Konya, paylaştığı borç listesi ile ilçe belediyesinin toplam 67 milyon 628 bin lira borcu olduğunu duyurmuştu. Belediye binasına astığı afişte ‘bugün ödersek’ ibaresi yer almıştı. Bu borcun 9,8 milyon lirasının hizmet alımı yapılan personel şirketine, 1,7 milyon lirasının personellere, 6 milyon lirasının SGK’ya, 11,7 milyon lirasının kredi borçları olarak bankalara, 28,4 milyon lirasının şahıs ve firmalara, 8,7 milyon lirasının vergi borçlarına ve 1 milyon lirasının da yatırım izleme başkanlığına olduğu belirtilmişti.

BİR BORÇ DA İZMİR’DEN

Başkan Konya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Sarayköy Belediyesi'nin araç filosunda yer alan ve ilçenin çevre temizliğinde önemli tasarruf imkânı sağlayan yol süpürme aracının bakım yapılmak üzere 11 ay önce İzmir’deki yetkili servise bırakıldığını duyurdu. Bakım ücretlerinin ödenmediği için yetkililerce alıkonduğunu öğrendiğini ve hemen harekete geçtiklerini belirten Başkan Konya, “Bu sorunu göreve geldiğimiz günden bu yana uyguladığımız tasarruf çalışmalarımız sayesinde ortadan kaldırdık” dedi.

BELEDİYE ARACINA EL KOYDULAR

“ARACIMIZI SARAYKÖYÜMÜZE GETİRDİK”

Yaptıkları tasarruf çalışmalarıyla belediyenin borçlarını ödemeye çalıştıklarını söyleyen Başkan Konya “Arttırmaya çalıştığımız paraların bir kısmıyla İzmir’de alıkonan süpürme aracımızın borcunu ödedik ve Sarayköy’ümüze getirdik. Belediyemizden çıkacak her bir kuruşun sorumluluğunda olduğumuzun altını çizerek; ilçemizin ve vatandaşlarımızın hak ettiği hizmetleri almaları için çalışmalarımızı titizlikle sürdüreceğimizi siz kıymetli hemşehrilerimizin bilgisine sunarız” şeklinde ifade etti.