DSO, ŞİRKETLERİN VERİMLİLİK HARİTASINI ÇIKARACAK

Denizli Sanayi Odası (DSO), üye işletmelerin verimliliklerini artırmak için önemli bir çalışmaya imza attı. Denizli sanayisinin verimlilik raporunun çıkarılacağı ve şirketlerin rekabet gücünü artırmak için verimlilik yol haritasının hazırlanacağı projenin ilk adımı olarak Verimlilik Çalıştayı düzenlendi. DSO Başkanı Selim Kasapoğlu, küresel rekabette avantaj sağlamak içim verimliliğin önemli etkenlerden biri olduğunu söyledi.

Denizli Sanayi Odası'nın Pamukkale Üniversitesi iş birliğiyle düzenlediği Verimlilik Çalıştayı Karahayıt Colossa Otel'de düzenlendi. DSO Başkanı Selim Kasapoğlu, Meclis Başkanı Okan Konyalıoğlu, PAÜ Endüstri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aşkıner Güngör, Kaizen Uygulama Uzmanı Hakan Cengiz, şirketlerin yöneticileri ile teknik müdürlerinin katıldığı çalıştay 3 oturum halinde yapıldı. 

Üye kuruluşlarının verimlilik ilgilerinin artırılması ve verimlilik çalışmalarıyla da rekabet güçlerinin yükseltilmesi amacıyla düzenlenen çalıştayın açış konuşmasını yapan DSO Yönetim Kurulu Başkanı Selim Kasapoğlu, kaynakların etkili ve verimli kullanılmasını hedef alan verimlilik kavramı ile iş süreçlerinin iyileştirilmesini, zamanın etkin bir şekilde yönetilmesini ve etkin çalışma yöntemlerinin benimsenmesinin sağlandığını söyledi.

DSO, ŞİRKETLERİN VERİMLİLİK HARİTASINI ÇIKARACAK

ODAK KAVRAMLAR VERİMLİLİK, SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK, DİJİTALLEŞME

Denizli Sanayi Odası olarak verimlilik, sürdürülebilirlik ve dijitalleşme konularına önem verdiklerini ifade eden Kasapoğlu, “En büyük projelerimizden birisi kentimize kazandıracağımız Model Fabrika. Model Fabrikalar, verdiği eğitim ve danışmanlık hizmetleri ile sürekli iyileştirme, yalın üretim, dijital dönüşüm gibi konularda işletmelerin mevcut yapısını geliştirmeyi hedefleyen yetkinlik dönüşüm ve dijitalleşme merkezleridir. Biz, Denizli Model Fabrikayı, bir yalın üretim, eğitim ve danışmanlık merkezi hüviyetinden çıkarıp hem enerji verimliliği hem sürdürülebilirlik hem de dijital dönüşüm konusunda geniş bir hizmet yelpazesine sahip bir eğitim danışmanlık merkezine dönüştürmek istiyoruz. Bu yıl içerisinde tamamlamayı hedeflediğimiz bu projeyi çok önemsiyoruz. Yine kurumumuz bünyesinde oluşturulan Verimlilik Komisyonu, Sürdürülebilirlik Komisyonu, Yazılım-Bilişim Komisyonu gibi alt çalışma grupları ile mevcut durumu analiz ediyor, süreçleri yakından takip ediyor, Denizli sanayisinde doğru dönüşümü oluşturmaya çalışıyoruz” dedi. 

DSO, ŞİRKETLERİN VERİMLİLİK HARİTASINI ÇIKARACAK

 DENİZLİ'NİN VERİMLİLİK RAPORU HAZIRLANACAK

 Sanayicilerin hemfikir olduğu zorluklara karşı nasıl yol haritası oluşturulabileceğine dair bir süreç başlattıklarını ifade eden Başkan Kasapoğlu, “Denizli imalat sanayisinin mevcut durumunu derinlemesine analiz ederek, sektörümüzün karşılaştığı zorlukları ve fırsatları belirleyeceğiz. Ayrıca, işletmelerimizin küresel rekabette konumunu güçlendirmek için stratejiler geliştireceğiz ve verimlilik konusunda daha etkili bir yol haritası oluşturacağız. Bu çalıştaydan elde edilecek çıktıların; sektörlerimizin mevcut durumunu değerlendirmek, güçlü yönlerimizi belirlemek ve gelişme alanlarını tespit etmek için bir fırsat sunacağını düşünüyorum. Çalıştay sonrasında oluşturulacak pekiştirilmiş raporla, sektörlerimizin röntgenini çekeceğiz. Bu rapor, işletmelerimizin karşılaştığı öncelikli sorunları ve fırsatları belirleyerek, bizlere rehberlik edecektir. Aksiyon alarak, yeni projeler üretecek ve işletmelerimizin rekabet gücünü artırmak için somut adımlar atacağız” diye konuştu.

DSO, ŞİRKETLERİN VERİMLİLİK HARİTASINI ÇIKARACAK

36 AYRI MASADA 200 KATILIMCI VERİMLİLİĞİ KONUŞTU

PAÜ Endüstri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aşkıner Güngör’ün moderatörlüğünde yapılan Modern Endüstrinin Zorluklarının Üstesinden Gelmek konulu panelde; makine mühendisi, Erasys firmasının kurucusu ve  kaizen uygulama uzmanı Hakan Cengiz ile DSO Meclis Başkanı İsmail Okan Konyalıoğlu katılımcılarla bilgi ve tecrübelerini paylaştı. Çalıştayda sektörlerin durum değerlendirmesi, fırsatlar ve tehditler, verimlilik için atılması gereken adımlar 3 oturum halinde değerlendirildi. 36 ayrı masada 200’e yakın kayıtlı katılımcı ile gerçekleştirilen çalıştayla Türkiye’de örnek bir çalışmaya imza atılması hedefleniyor.