DENİZLİ’DE ORMANA GİRİŞ YASAKLANDI

Yangın riski nedeniyle Denizli’de ormanlık alanlara giriş yasaklandı. Yasak kararını Orman Yangınları ile Mücadele Komisyonunu aldı.

Yaz sıcakları nedeniyle orman yangını riskinin artması yetkilileri bir dizi tedbir almaya itti. Orman Yangınları ile Mücadele Komisyonu, Denizli’de ormanlık alanlara girişi sınırlandırdı. Komisyon kararı ile Denizli’de ormanlık alanlara giriş, belirlenen saatlerde Ekim ayı sonuna kadar yasaklandı.

Denizli Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada; “İklim şartlarına bağlı İlimizde sıcaklık değerlerinin yükseleceğinden dolayı, hava şartlarına ve insani faktörlere de bağlı olarak yangın riskinin artabileceği değerlendirilmiştir.

06.05.2024 tarih ve 2024/1 karar numaralı Orman Yangınları ile Mücadele Komisyonunun kararları ile aynı komisyon kararının 9. maddesinde belirtilen ‘Yangın riskinin yüksek olduğu dönemlerde, yangına hassas ormanlık alanlara, ilgili mevzuat hükümleri gereğince ek karar alınmadan Denizli Valiliğinin ilan edeceği duyuru ile belirlenecek tarihler arası girişler kısıtlanacaktır’ hükmü doğrultusunda ilan tarihinden itibaren 31.10.2024 tarihine kadar ’mesire alanları, tabiat parkları ve günübirlik kullanım alanlarının dışında’ kalan ormanlık alanlarda piknik yapmak, konaklamak ve mangal, semaver vb. amaçlarla ateş yakmanın yasaklanmasına, izin verilen mesire alanlarında da belirtilen tarihler arasında saat 20.00’den 08.00’e kadar ateş yakılması yasaklanmıştır” denildi.