ATATÜRK BÜSTÜNE SALDIRAN YAKALANDI

Serinhisar Atatürk Lisesi önündeki Atatürk büstüne saldıran, kafa kısmını kırarak kaidesinden ayıran saldırgan yakalandı. TBMM Başkanvekili Karaca da saldırıya sert tepki gösterdi.

Önceki sabah Denizli’nin Serinhisar ilçesindeki, Serinhisar Anadolu Lisesi’nin bahçesinde bulunan Atatürk büstüne saldırı gerçekleşmişti. Kimliği belirsiz saldırgan büstün baş kısmını omuzlarından kırmış ve yere atmıştı.

Sabah okula gelen öğretmen ve idareciler durumu fark ederek polise haber vermişti. Acıpayam Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında Serinhisar İlçe Emniyet Müdürlüğü uzmanları, güvenlik kamerası kayıtları ve yürütülen diğer istihbarat çalışmaları sonrasında saldırganın kimliğini belirledi.

23 yaşında erkek olduğu öğrenilen saldırgan operasyonla gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından Acıpayam Adliyesine götürülen saldırgan nöbetçi mahkemede ifade verdi. Saldırganın olay günü ne yaptığının farkında olmadığını söylediği iddia edildi. Saldırganın adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı kaydedildi.

MUSTAFA KEMAL’LER TÜKENMEZ!

Diğer yandan TBMM Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca saldırıya sert tepki gösterdi. Karaca yaptığı açıklamada; “Fikirleri ve devrimleri vazgeçilmezimizdir. Asıl hedefinizin Mustafa Kemal Atatürk’ün devrimleri olduğunu, Cumhuriyetimizin kazanımları olduğunu biliyoruz. Başaramayacaksınız. Bu milletin gönlünden, beynimden ve düşüncelerinden Mustafa Kemal Atatürk’ü, devrimlerini, Cumhuriyetimizin kazanımlarını silemeyeceksiniz. İnanın Mustafa Kemal'ler tükenmez!” ifadelerini kullandı.

BÜST YENİLENDİ

Saldırının ardından okul bahçesinde kırılan Atatürk büstünün yerine yenisinin konulduğu öğrenildi. CHP Serinhisar İlçe Teşkilatı da bugün konuya ilişkin Serinhisar Belediye Başkanlığı önünde saldırıyı kınayacak ve basın açıklaması yapacak.