MÜFREDAT VE KANUN TEPKİSİ

Hürriyetçi Eğitim Sen üyeleri, öğretmenlik meslek kanunu ve yeni müfredatı protesto etti, öğretmenlerin görüşünün alınmadığını savundu. Sendika üyeleri önlüklerini bakanlığa geri gönderdi.

Denizli’de Hürriyetçi Eğitim Sen Başkanı Ersin Dede ve sendika üyeleri PTT önünde toplanarak Milli Eğitim Bakanlığı’na önlüklerini geri gönderdi. Öğretmenlik meslek kanunu ve yeni müfredatın hazırlanması sırasında öğretmenlerin görüşlerinin alınmadığını savunan sendika üyeleri özellikle kanun teklifinin meslekle ilgili sorunları çözmek yerine yenilerine neden olacağını savundu.

Bakanlığın bildiğini okumaktan vazgeçmediğini, sendikaların çağrısına kulak asmadığını belirten Dede; “Uzman ve başöğretmenlik tazminatları emekliliğe yansıtılmalıdır. Daha önce verilen söz gereği Uzman Öğretmenlik başvuru süresi 5 yıla Başöğretmenlik için 10 yıla düşürülmelidir. Uzman ve Başöğretmenlik için sınav şartı kaldırılmalıdır. Ek ders ücretleri %100 oranında artırılmalıdır. Sözleşmeli öğretmenlik uygulaması kaldırılmalı ve kadrolu istihdam modeline geçilmelidir. En düşük öğretmen maaşı yoksulluk sınırının üzerine çıkarılmalıdır. Zorunlu hizmet bölgelerinde görev yapan öğretmenlere tazminat ödenmelidir. Kamuda ilk işe alımlarda Mülakat uygulamasına son verilmelidir. Öğretmen atamalarında KPSS puan üstünlüğü tek kriter olmalıdır. Hürriyetçi Eğitim Sen olarak yukarıda ifade ettiğimiz gerekçeler neticesinde dün yutkunmayıp haykırdığımız gibi bugün de eğitim çalışanlarının hakları için yılmadan, korkusuzca haykırmaya devam edeceğiz” diyerek taleplerini anlattı.

Yasa taslağının eğitim çalışanlarının haklarını koruyacak şekilde yeniden düzenlenmesi için tüm sendikaları mücadeleye çağıran Dede; “Eğitim çalışanlarının onur ve haysiyetini, eğitim çalışanlarının azim ve kararlılığı kurtaracaktır” dedi.