TSK PERSONEL KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK

TSK Personel Kanunu ve bazı kanunlarda değişiklik yapan kanun teklifi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştı. Yeni düzenlemelerle birçok önemli değişiklik getiriliyor.

Yeni kanunla birlikte, kamu idarelerince talep edilen mal ve hizmet sunum bedelleri Milli Savunma Bakanlığı bütçesine aktarılacak. Harita Genel Müdürlüğü, özel bütçeli idareler ve diğer kamu idareleri için hizmet sunum bedellerini doğrudan kendi muhasebe hesaplarına alacak. 

SORUŞTURMA VE KOVUŞTURMA YETKİLERİ

Genelkurmay Başkanı, Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri komutanları ile general ve amiraller hakkında yürütülen işlemlerde soruşturma izni verme yetkisi, ilgililerin son rütbeleri ve görevlerine göre belirlenecek. 

TSK PERSONELİNİN KİMLİK VE GÖREVLERİNİN YAYININA KISITLAMA

TSK personelinin kimlik, görev ve faaliyetlerinin, yetki verilen durumlar hariç, medya ve diğer iletişim araçlarıyla yayınlanması yasaklanıyor. Milli Savunma Bakanlığı tarafından yetki verilmedikçe personelin bilgilerinin paylaşılmasının engellenmesi, güvenlik açısından önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

HUKUK SINIFI SUBAYLARIN ATANMASI

Eğitimde başarı gösteren hukuk sınıfı subaylar, Milli Savunma Bakanlığı tarafından ihtiyaç duyulan tüm hukuk kadrolarına atanabilecek. Bu, hukuk hizmetlerinin daha geniş bir alanda etkin bir şekilde sunulmasını hedefliyor.

"YEDEK ASTSUBAY" STATÜSÜ EKLENDİ

Yeni düzenleme ile Askeralma Kanunu'na "yedek astsubay" statüsü eklendi. Astsubay adaylarına temel eğitim süresince ödenecek harçlık, astsubay astçavuş maaşı olarak belirlendi. 

PİLOT SUBAYLARIN HAKLARI

Yeniden pilot subay nasbedilenlerin yükümlülük süresini tamamlayarak ayrılmaları durumunda, uçuş tazminatları ve toptan ödemeler yapılacak. Ayrıca, görevde kalmak isteyen pilotların uçuş tazminat hak edişleri, emsalleriyle benzer olacak.