KOPARAN GÖLETİNDE ÇALIŞMA BAŞLADI

Denizli Orman Bölge Müdürlüğü, Baraj Havzaları Yeşil Kuşak Ağaçlandırmaları Eylem Planı çerçevesinde Buldan'ın Koparan Mahallesinde bulunan Koparan Göleti çevresinde ağaçlandırma projesi başlatıldı.

Denizli Orman Bölge Müdürlüğü, baraj havzalarında yeşil kuşak ağaçlandırması uygulaması gerçekleştiriyor. Baraj Havzaları Yeşil Kuşak Ağaçlandırmaları Eylem Planı ile havza koruma alanında bulunan ağaçsız alanlar ile zaman zaman su altında kalan ve baraj koruma alanında bulunan arazilerin değerlendirilmesi, erozyonun ve rüsubat taşınımının önlenmesi, su miktarının ve kalitesinin artırılması, yeni rekreasyon ve turizm alanlarının oluşturulması, yaban hayatı için yeni barınma alanları meydana getirilmesi, yapılacak olan ağaçlandırmalarda gelir getirici türler kullanılarak yöre halkı ekonomisine katkıda bulunulması hedefleniyor.

KOPARAN GÖLETİNDE ÇALIŞMA BAŞLADI

Bu kapsamda Denizli Orman Bölge Müdürlüğü Etüd Proje Başmühendisliğince Buldan Orman İşletme Müdürlüğü Koparan Mahallesinde bulunan Koparan Göleti çevresinde ağaçlandırma projesi başlatıldı. Proje kapsamında sulama göletinin drone ile orta fotosu çıkarılarak fizibilitesi yapıldı. Proje ile bölgede ağaçlandırma çalışması gerçekleştirilecek.