ORMAN PARKI KİRAYA VERİLECEK

Çal Orman İşletme Müdürlüğü, Çivril Beydilli'deki orman parkının işletme hakkını ihale ile kiraya verecek. İçerisinde kır lokantası ile 33 kameriyenin bulunduğu 6,49 hektar mesirelik alan 20 yıllığına kiralanacak.

Çal Orman İşletme Müdürlüğü Işıklı Orman İşletme Şefliği amenajman planı 526 ve 533 no.lu bölme içerisinde kalan Beydilli Konaklamasız Orman Parkı işletme hakkının kiraya verilmesi işi, 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu ile Orman Parkları Yönetmeliği’nin 10. maddesi uyarınca kapalı teklif (artırma) usulü ile ihale edilecek.

İHALEYE KONU MESİRE YERİNİN NİTELİĞİ

Çivril Beydilli'de ihaleye konu mesire yerinin niteliği, devletin hüküm ve tasarrufu altındaki orman olup, 6,49 hektar yüzölçüme sahip alanda 1 adet kır lokantası (231 m2), 1 adet tuvalet (27 m2) ve 33 adet kameriye (her biri 9 m2) bulunuyor. Beydilli Konaklamasız Orman Parkında yer alan gelir getirici tesislerin işletme hakkı, 6831 Sayılı Orman Kanunu’nun 25 ve ek 8. maddesi uyarınca kiraya verilecek.

20 YIL İŞLETME HAKKI VERİLECEK

Tahmin edilen yıllık işletme hakkı kira bedeli 200 bin olarak belirlenen mesirelik alanın işletme hakkı kira süresi 20 yıl olup, geçici teminat miktarı 20 bin lira olarak belirlendi. İhale, Çal Orman İşletme Müdürlüğü İdare Binası Müdür Yardımcısı Odasında (2. kat) 27 Haziran Perşembe günü saat 11.00'de gerçekleştirilecek.

İHALEYE KATILABİLME ŞARTLARI

İsteklilerin ihaleye katılabilmeleri için, isteklinin gerçek kişi olması halinde T.C. vatandaşı olmak, tüzel kişi olması halinde ise T.C. kanunlarına göre Türkiye’de kurulmuş tüzel kişiliğe haiz olmak, yasal yerleşim yeri sahibi olmaları, tebligat için Türkiye'de adres göstermeleri, ayrıca irtibat için telefon numarası ve faks numarası (varsa) bildirmeleri, gerçek kişilerin T.C. kimlik numarasını, tüzel kişilerin ise vergi kimlik numarasını bildirmeleri gerekiyor.

İstekliler, ihale tarihinden en fazla 1 ay önceki tarih esas alınmak kaydıyla kesinleşmiş vergi borcu olmadığına dair, bağlı olduğu vergi dairesinden alınan belge (kamu kurumları hariç ), ihale tarihinden en fazla bir ay önceki tarih esas alınmak kaydıyla kesinleşmiş sosyal güvenlik prim borcu olmadığına dair Sosyal Güvenlik Kurumundan (SGK) alınan belge (kamu kurumlarından istenmeyecek), geçici teminata ilişkin geçici teminat mektubu veya geçici teminat mektupları dışındaki teminatların saymanlık ya da muhasebe müdürlüklerine yatırıldığını gösteren makbuzları teklif kapsamında sunacak.

İHALEYE KONU İŞİ EN AZ 5 YIL GERÇEKLEŞTİRENLER KATILABİLECEK

Teklif mektubu ile Kapalı Teklif Usulü İhale Şartnamesi ve eklerinin (ihale dokümanının) satış bedelinin ödenmesini müteakip, idareden alınacak “İhale Dokümanı Satış Belgesi”, gerçek kişi olması halinde, noter tasdikli imza beyannamesi, vekâleten ihaleye katılma halinde, istekli adına katılan kişinin noter tasdikli vekâletnamesi ile noter tasdikli imza beyannamesi, isteklinin ortak girişim olması halinde şartnameye uygun noter tasdikli iş ortaklığı beyannamesi verilecek.

İsteklilerin ihaleye katılabilmeleri için iş deneyimine yönelik ilgili idareden alınacak belgeleri teklifleri kapsamında sunmaları, ihaleye konu olan işle ilgili Orman Parkı (mülga A,B,C ve D Tipi Mesire Yerleri) işletmeciliği faaliyetlerini en az 5 (beş) yıl gerçekleştirdiğini belgelemeleri ve sayılan belgelerin aslını veya noter tasdikli suretini vermeleri gerekiyor.

İHALEYE AİT ŞARTNAME SATIN ALINACAK

İhale Şartnamesi ve ekleri (İhale dokümanı) idarenin adresindeki muhasebe biriminde görülebilecek ve 500 lira karşılığı aynı adresten temin edilebilecek. İhaleye teklif verecek olanların, İhale Şartnamesi ve eklerini (İhale dokümanı) satın almaları zorunlu olup istekliler, ihale dokümanının satış bedelini, Çal Orman İşletme Müdürlüğü veznesine ya da Ziraat Bankası Çal Şubesi’ndeki  IBAN TR 93 0001 0000 8630 7664 24 5001 numaralı hesabına yatıracaklar.

TEKLİFLERİN SUNULMA ŞEKLİ

Teklif mektubunu içeren iç zarf ve geçici teminata ait alındı makbuzu veya banka teminat mektubu ile ihaleye katılabilme şartı olarak istenilen bütün belgeler ikinci zarfa (dış zarf) konularak kapatılacak. Dış zarfın üzerine isteklinin adı ve soyadı veya tüzel kişi unvanı, tebligata esas olarak göstereceği açık adresi, teklifin hangi işe ait olduğu yazılacak. Zarfın yapıştırılan yeri istekli tarafından imzalanacak veya kaşelenecek/mühürlenecek.

Teklifler, 27/06/2024 Perşembe günü saat 11.00'a kadar sıra numaralı alındılar karşılığında, idarenin adresindeki İhale Komisyonu Başkanlığına teslim edilecek. Alındı numarası zarfın üzerine yazılacak. Bu saatten sonra verilen teklifler kabul edilmeyecek. Teklifler iadeli taahhütlü olarak posta ile de gönderilebilecek. Posta ile gönderilecek tekliflerin ihale dokümanında belirtilen ihale saatine kadar İhale Komisyonu Başkanlığına ulaşması şart olup postadaki gecikme nedeniyle işleme konulmayacak.

İstekliler tekliflerini, “Tahmin edilen yıllık işletme hakkı kira bedeli” üzerinden artırma yapmak suretiyle vereceklerr. Bu ihalede uygun bedel; tahmin edilen yıllık işletme hakkı kira bedelinden aşağı olmamak üzere, teklif edilen bedellerin en yükseği olacak. Komisyon başkanlığına verilen teklifler, herhangi bir sebeple geri alınamayacak ve değiştirilemeyecek.