BAYRAM TRAFİĞİNE DİKKAT ÇEKTİLER

Altınokta Körler Derneği Başkanı Muzaffer Eskin, bayram öncesi ve sonrasında sık sık yaşanan trafik kazalarına dikkat çekerek; “Biz engelliler engelli nüfusunun artmasını istemeyiz” diye konuştu.

Kurban bayramına sayılı günler kaldı. Resmi ve idari izinlerle birlikte kamu çalışanları Pazar gününden itibarin 9 gün süreyle bayram tatili yapacak. Tatilin uzaması şehir dışı ziyaret planlarını da artırdı. Bu durum özellikle Cuma gününden itibaren yolların daha da kalabalıklaşmasına neden olacak.

Her yıl bayram öncesi ve tatil dönüşü yaşanan trafik kazaları yüzlerce insanın ölümüne ve yaralanmasına sebep oluyor. Yetkililer her bayram öncesi vatandaşları Trafik canavarı konusunda uyarıyor. Fakat bu kez uyarı anlamlı bir sivil toplum kuruluşu olan Altınokta Körler Derneği’nden geldi.

BAYRAM TRAFİĞİNE DİKKAT ÇEKTİLER

ENGELLİ NÜFUSU ARTMASIN

Derneğin Denizli Şubesi Başkanı Muzaffer Eskin bu kazalarda hayatlarını kaybeden insanların yanı sıra engelli durumuna düşen vatandaşların da olduğuna dikkat çekti. Eskin, “Engellilik, hiç birimizin istediği bir durum değildir. Çeşitli nedenlerden dolayı engelli olmuşuz, engellilikte ortaklaşmışız. Bundan dönüş yoksa hayatı kendimize zehir etmek yerine yaşadığımız her günü dolu dolu geçirmeliyiz. Kurban bayramı içindeyiz. Bayramlar, şehir içi ve şehirler arası trafiğin yoğun olduğu günlerdir. Pek çok aile ya da birey, ülkenin çeşitli yerlerine seyahat etmektedir. Bu seyahatlerde zaman zaman istenmeyen ölümlü ve yaralanmalı kazalar olmaktadır. Bu kazalarda yaralananlardan bazıları engelli hale gelmekte, engelli nüfusu bu sayede artmaktadır. Oysa biz engelliler, sayımızın çoğalmasını değil, azalmasını isteriz. Çünkü biliriz ki engelli olmak, hem kendimizi zor duruma düşürecek, hem de ekonomide zarara neden olacaktır.

Devletlerin görevi, hem engellisini hayata bağlı, emeğiyle geçinen bir hale getirmek, hem de engelli sayısını azaltmak için çalışmalar yapmak olmalıdır” ifadelerini kullandı.

UYKUSUZ YOLA ÇIKMAYIN

Özellikle bayram dönüşlerine dikkat çeken Eskin; “Hem toplu taşımada görevli sürücülere, hem de kişisel araç kullananlara demek isterim ki: araç kullanırken uykusuz yola çıkmayın. İyi bir uyku, araç hakimiyetini kolaylaştırır. Araç bakımını zamanında yaptırın. Lastik, fren, balata gibi aksamın bakımı zamanında yapılırsa kazalar azalır. Uzun yola çıkıyorsanız zaman zaman dinlenin. Geç varın, sağ varın” uyarılarında bulundu.