İNANMASI GÜÇ AMA FIRTINA BEKLENİYOR

Denizli’de 40 derecenin üzerine çıkan sıcaklıklar hayatı olumsuz etkiledi. Sağlık Müdürlüğü sıcak uyarısı yaptı. Kent sıcaktan bunalmışken valilik yarın için fırtına uyarısı yaptı. 

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, hava sıcaklığının artışını sürdürerek ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam etmesi bekleniyor. Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre, hava sıcaklıkları mevsim normallerinin 8 ila 12 °C üzerinde seyreden batı kesimlerde hafta sonu yağışla birlikte sıcaklıkların mevsim normalleri civarına inmesi bekleniyor.

Denizli'de dün termometreler Sarayköy'de 43,1 °C'yi gösterirken, bugün kent merkezinde hava sıcaklığı 42,5 °C olarak ölçüldü. Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin dev ekranında hava saat 14.30'da 41,6 °C'yi gösterdi.

YARIN FIRTINA BEKLENİYOR

Öte yandan, yapılan son değerlendirmelere göre, Cuma günü öğle saatlerinden sonra Afyonkarahisar, Uşak ve Denizli'de rüzgârın batı ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde (50-70 km/saat, kısa süreli 80 km/saat) esmesi bekleniyor.

Denizli Valiliği, yarın bölgede beklenen fırtınaya karşı uyarıda bulundu. Yapılan uyarıda, "Meteorolojik değerlendirmelere göre ilimizde 14.05.2024 Cuma günü; rüzgârın batı ve güneybatı yönlerinden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esmesi beklendiğinden, çatı uçması, toz savrulması, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" ifadeleri kullanıldı.