HOROZ KART UYGULAMASI BAŞLADI

Büyükşehir belediyesi ayni yardımların, alan kişileri rencide ettiği düşüncesi ile Horoz Kart uygulaması başlattı. Çavuşoğlu’nun seçim vaatlerinden biri olan uygulamada, kartlara nakdi yardım yatırılacak, vatandaş anlaşmalı esnaftan istediği ürünü alacak.

31 Mart yerel seçimleri öncesi Horoz Kart vaadinde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu göreve geldikten iki ay sonra sözünü tutarak uygulamayı başlattı.

Kentte ihtiyaç sahibi ailelere yapılan ayni yardımların alan kişileri zaman zaman rencide ettiği, belli ürün gruplarına mahkum ettiği fikriyle hazırlanan proje, ihtiyacına göre alışverişin de önünü açtı.

Buna göre Horoz Kart kullanıcıları, anlaşmalı olan küçük esnaftan ihtiyacı olan ürünleri alabilecek. Ayrıca emeklilere yapılan destek de Horoz Kart uygulaması üzerinden sahibine ulaşacak.

YENİ DOĞUM YAPAN ANNELERE DE MÜJDE

Vaat ettikleri 5 bin liralık ikramiye tutarının yüklü olduğu Horoz Kartların dağıtımını bugünden itibaren Pamukkale ve Merkezefendi ilçelerinde ikamet eden emeklilere yapacaklarını kaydeden Başkan Çavuşoğlu, “Bayramdan sonra ise diğer ilçelerimizdeki emeklilerimize Horoz Kartları teslim edilecek. Yeni doğum yapan annelere verdiğimiz 4 bin TL’lik tutarın yüklü olduğu Horoz Kart sözümüzü de bayramdan sonra hayata geçireceğiz. Şimdiden emeklilerimize ve yeni doğum yapan annelerimize hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

HOROZ KART UYGULAMASI BAŞLADI

HOROZ KART İLE KÜÇÜK ESNAF DA KAZANACAK

Horoz Kart’a ilk olarak emeklilere verdikleri 5 bin TL’lik ikramiye tutarını yüklediklerini belirten Başkan Çavuşoğlu, kartların nasıl kullanılacağını ise şu şekilde açıkladı: “Bu kartlarımızı mahallenizde bulunan küçük esnafımız da kullanabileceksiniz. Yani bu kartlarımız zincir ve büyük alışveriş merkezlerinde değil, anlaşmalı olduğumuz mahallenizde bulunan küçük esnaflarımızda kullanılacak. Markette, manavda, kasapta hatta berberde bile kullanabileceğiniz bir sistemi yaşama geçiriyoruz. Herkesin mutlu olduğu, dayanışmanın en üst seviyeye çıkarıldığı bir Denizli yaratma hayalini gerçekleştireceğiz. Bunu yaparken de küçük esnafımızın, yani mahallenizde bulunan, akşam cebinizde paranız olmadığında 2 ekmek alabildiğiniz ya da ‘yarın ödeyeyim’ deyip alışveriş yapabildiğiniz küçük esnafa sahip çıkabileceğimiz bir sistemi kuruyoruz”