MİNİBÜSLERDE KLİMA DENETİMİ

Hava sıcaklıklarının 40 derecenin üzerine çıkması tedbirleri de beraberinde getirdi. Zabıta ekipleri kent içi ulaşımın önemli bir parçası olan  minibüslerde klima kullanımını denetledi. 

 

Denizli’de hava sıcaklıklarının 40 derecenin üzerine çıkması sağlık sorunlarını da beraberinde getirdi. İl Sağlık Müdürlüğü’nün zorunlu olmadıkça dışarı çıkılmaması yönündeki uyarısına rağmen, okullarda karne günü olması nedeniyle kalabalıkta değişiklik olmadı. 

Kamu kurumları sıcaklarda olumsuz bir durum yaşanmaması için tedbir ve denetimlerine ağırlık verdi. Denizli Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi ekipleri de kent içi ulaşım yükünün önemli bölümünü üstlenen minibüslerde denetim gerçekleştirdi. 

Ekipler özellikle minibüs şoförlerinin klimalarını açmalarını sağladı. Yapılan yazılı açıklamada kentin farklı noktalarında durak harici yolcu indirme-bindirme, yasal sınırın üstünde yolcu alma, minibüslerin klima kullanımı ve gerekli güvenlik önlemlerini alıp almadığını kontrol etmek için ekiplerin denetim yaptığı ifade edildi. 

Sabah erken saatten itibaren başlayan denetimlerde hatlarda genel kontrolün sağlandığı, eksikleri bulunan şoför ve araç sahiplerinin uyarıldığı kaydedildi. 

Bir yandan denetimler sürerken diğer yandan bazı minibüs sürücülerinin klima kullanmamakta ısrar ettikleri de görüldü.