YEŞİL ALANLARDA SULAMA KISITLAMASI

DESKİ’nin ‘Suyu tasarruflu kullanın’ çağrısından sonra Pamukkale Belediyesi ilçedeki yeşil alanların sulanmasına sınırlama getirdiğini duyurdu. 

Dün abonelerine kısa mesaj göndererek su tasarrufu çağrısı yapan DESKİ, iklim değişikliğine bağlı nedenlerle su kaynaklarının azaldığını, bu nedenle bahçe sulama, araç yıkama gibi işlemlerde şebeke suyunun kullanılmamasını istemişti. 

Mesajda ayrıca ilerleyen süreçte su kesintisi yaşanabileceği uyarısı yapılmıştı. 

DESKİ’nin çağrısına yanıt veren ilk kurumlardan biri de Pamukkale Belediyesi oldu. Başkan Ali Rıza Ertemur, ilçedeki yeşil alanlarda su kullanımını minimuma düşürdüklerini açıkladı. 

Yazılı bir açıklama yapan Ertemur; “Dünyada ve ülkemizde iklim değişikliği sonucu yaşanan kuraklık ve azalan kar yağışı nedeniyle su temininde il genelinde sıkıntılar yaşanmaktadır. Yaz aylarında yoğun kullanım ile vatandaşlarımızın içme suyunda sıkıntı yaşanmamasına adına park ve yeşil alanlarımızda kısıtlı sulama uygulaması başlatılmıştır. İlgi, anlayış ve su kullanımına gösterdiğiniz hassasiyet için teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.