DENİZLİ BAYRAMI KUTLUYOR

Ailelerin bir araya geldiği, komşuluk bağlarının güçlendiği Kurban Bayramı kutlanıyor. Denizli’de belediyeler ve ilgili kurumlar bayrama ilişkin tedbirler aldı. Kurban kesim noktaları belirlendi, hazırlıklar yapıldı. Kent protokolü de bu özel gün için mesajlar yayınladı.

Kurban Bayramı, ailelerin bir araya geldiği, sevdikleriyle zaman geçirdiği ve ilişkilerini güçlendirdiği özel bir kutlamaya sahne oluyor. Komşuluk ilişkilerinin ve toplumsal bağların güçlendiği bu özel günleri Denizli de layıkıyla kutluyor.

Kentteki 19 ilçe belediyesi kurban kesim noktalarını belirledi ve bu alanlarda gerekli tedbirleri aldı. Ayrıca bayram nedeniyle nöbetçi ekipler oluşturuldu, herhangi bir olumsuzluğa karşı bu ekipler alarm durumuna geçti.

Kentte bayram kutlamaları arefe gününden itibaren başladı. Diyanetin açıkladığı ve 16 Haziran günü başlayan Kurban Bayramı 19 Haziran’a kadar devam edecek. Kent protokolü de bayrama ilişkin mesajlar paylaştı. İşte o mesajlar:

DENİZLİ BAYRAMI KUTLUYOR

DENİZLİ VALİSİ ÖMER FARUK COŞKUN:

"Kıymetli Denizlili Hemşehrilerim, Bayramlar; mutlulukların paylaşıldığı, dargınlıkların unutularak birlik, beraberlik, kardeşlik duygularının güçlendirildiği, sevgi, saygı ve hoşgörü ile kucaklaşmaya imkân sağlayan müstesna günlerdendir. Bayramları vesile bilerek, aziz şehitlerimizi ve kıymetli ailelerini bir kez daha minnetle ve şükranla hatırlamak, kahraman gazilerimiz ve ailelerini unutmamak, akrabalık, komşuluk ve dostluk bağlarını pekiştirmek, aile büyükleri ve tüm sevdiklerimizle kucaklaşmak bizleri daha da güçlü kılacaktır. Değerli Hemşehrilerimiz, Valiliğimiz, vatandaşlarımızın Kurban Bayramı'nı huzur ve güven içerisinde geçirmelerini sağlamak amacıyla gerekli tedbirleri almıştır. Bayram sevincimizin hüzne dönüşmemesi için herkesi bir kez daha trafik kurallarına riayet etmeye çağırıyorum. Unutmayalım ki, en büyük bayram, sevdiklerimizle birlikte olmaktır. İnsanlığın barışa, merhamete, huzura en fazla ihtiyaç duyduğu bu dönemde, Kurban Bayramı’nın manevi atmosferinin tüm insanlığı kuşatmasını diliyorum. Bu vesileyle mübarek Kurban Bayramı’nın İslam âlemine, ülkemize ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini, mazlumların gözyaşının dinmesini temenni eder, siz kıymetli vatandaşlarımızın Kurban Bayramı'nı tebrik ederim."

 

DENİZLİ BAYRAMI KUTLUYOR

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI BÜLENT NURİ ÇAVUŞOĞLU:

"Kurban Bayramı, bizi bir araya getiren, kardeşlik ve dayanışma duygularımızı pekiştiren en özel zamanlardan biridir. Bu güzel günlerde, sevdiklerimizle buluşmanın, paylaşmanın ve yardımlaşmanın en güzel örneklerini sergileyeceğiz. Kurban Bayramı, ihtiyaç sahiplerine el uzatmanın, sevgi ve hoşgörüyü yaymanın bir vesilesidir.Huzuru, mutluluğu içinde barındıran, gülen yüzlerin olduğu bir Denizli’yi hep beraber inşa etmek için ben değil, biz diyenlerden olacağız. Tüm hemşehrilerimi Tusem bebek ve Arya bebek için dayanışmaya davet ediyorum. Tusem’in, Arya'nın sesine ses, nefesine nefes olalım. Tusem ve Arya bebeklerin ve SMA'LI çocuklarımızın yanındayız. Bu bayram SMA’lı çocuklarımıza umut olalım"

 

DENİZLİ BAYRAMI KUTLUYOR

PAÜ REKTÖRÜ AHMET KUTLUHAN:

“Bayramlar, insanlar arasında sevgi, saygı, hoşgörü ve yardımlaşma bağlarımızı kuvvetlendiren, manevi hasletlerimizi geliştiren ve toplumsal dayanışmanın en üst seviyede yaşandığı müstesna günlerdir. Bugün, bereketin, huzurun, maneviyatın, hoşgörü ve kardeşliğin, paylaşımın arttığı bir Kurban Bayramı’na daha erişmenin mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Ancak unutulmamalıdır ki sevinçler, ortak bir duygu haline geldiğinde daha çok değerlenir. Ve yine unutulmamalıdır ki bayramlar, aynı inancın etrafında birleşen iman kardeşliğinin bir tezahürü; İslam dünyasının evden eve, dilden dile, gönülden gönle akan bir muştusudur. Bu duygu ve düşünceler ile aziz milletimizin ve tüm Müslüman kardeşlerimizin Kurban Bayramı’nı yürekten kutluyor; bu bayramın, barış, mutluluk ve huzurun yeryüzüne hâkim olduğu bir dünyanın inşasına vesile olmasını temenni ediyorum.”

 

DENİZLİ BAYRAMI KUTLUYOR

AK PARTİ DENİZLİ MİLLETVEKİLİ NİLGÜN ÖK:

"Birlik, beraberlik ve paylaşmanın en güzel örneklerini yaşadığımız Kurban Bayramı’na girmenin huzurunu yaşıyoruz. Bu manevi huzur ikliminin özellikle Filistinli kardeşlerimizin de yaşamasını, evlerimizden ve ülkemizden eksik olmamasını diliyorum. Gazze ve Filistin’in diğer bölgelerinde yaşayan kardeşlerimiz artık bayram sevincinden çok uzak. Dayanışma ve kardeşliğimizin pekiştirildiği, dünya misafiri olduğumuzun hatırlandığı bu bayramı da ne yazık ki buruk karşılıyoruz. Bu acının gölgesinde geçireceğimiz Kurban Bayramı’nın bizi sevdiklerimize daha da yakınlaştırmasını, kırgınlıkların son bulmasını, uzaktakilerin sevdiklerine sağ salim kavuşmasını, çocukların savaşsız bayramlara uyanacağı günlerin gelmesini Allah'tan niyaz ediyorum. Tüm bu duygularla mübarek Kurban Bayramınızı en içten duygularımla kutluyor, başta Filistin olmak üzere tüm dünyaya sağlık, huzur, barış ve mutluluk getirmesini diliyorum. Kurban Bayramımız mübarek olsun."

 

DENİZLİ BAYRAMI KUTLUYOR

MERKEZEFENDİ BELEDİYE BAŞKANI ŞENİZ DOĞAN:

“Kurban Bayramı bizi birbirimize kenetleyen değerli kavramlardan birisi. Paylaşmanın ve yardımlaşmanın yaşandığı bir bayrama kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bayramı bayram yapan şey birlik ve beraberliktir. Bu bayram yine sevdiklerimize kavuşarak, onlarla kucaklaşacağız. Değerli büyüklerimizin ellerinden öpeceğiz. Bu anlamlı ve özel günlerde dargınlıkları bir yana bırakıp sevgi ve hoşgörü içerisinde olmalıyız. Merkezefendi Belediyesi olarak bizler, her zaman olduğu gibi bu Kurban Bayramı’nda da hemşehrilerimizin rahat, huzurlu, sağlıklı geçirebilmesi için personellerimiz 7/24 görev başında olacak. Merkezefendili ve Denizlili hemşerilerimizin Kurban Bayramı’nı kutluyor; sağlık, mutluluk ve huzur dolu bir bayram geçirmesini temenni ediyor; Kurban Bayramı’nın kavuşma, paylaşma, sağlık, adalet, barış, huzur, kardeşlik ve dayanışmamıza vesile olmasını diliyorum”

 

DENİZLİ BAYRAMI KUTLUYOR

DENİZLİ TİCARET ODASI BAŞKANI UĞUR ERDOĞAN:

"Kurban Bayramı, aynı zamanda paylaşmanın, hoşgörünün ve sevginin sembolüdür. Paylaşmanın ve yardımlaşmanın getirdiği huzur ve mutluluk, bayramın asıl maneviyatını oluşturur. Bayramların manevi atmosferinde, geçmişten bugüne süregelen geleneklerimizi gelecek nesillere de aktarmalı ve yaşatmalıyız. Bu bayramda da her zamanki gibi sevdiklerimizle bir araya gelmeliyiz. Milli birlik ve beraberlik içerisinde geçireceğimiz nice bayramlara el ele ulaşmamızı diliyorum. Denizli Ticaret Odası olarak, ilimizin ekonomik ve sosyal hayatına katkıda bulunan tüm üyelerimizin, iş insanlarımız ile halkımızın mutlu, huzurlu ve bereketli bir bayram geçirmelerini temenni ediyoruz. Kurban Bayramımız başta ülkemiz ile soydaşlarımıza ve Müslüman kardeşlerimize sonra da tüm dünyaya barış, huzur ve refah getirsin"

 

DENİZLİ BAYRAMI KUTLUYOR

DENİZLİ TİCARET BORSASI BAŞKANI İBRAHİM TEFENLİLİ:

“Kurban Bayramı gibi önemli günler milli ve dini duygularımızı pekiştiren, birlik ve beraberliğimizin artmasına vesile olan, örf ve adetlerimizin sergilendiği günlerdir. Toplumsal yardımlaşma ve dayanışmanın yoğun şekilde yaşandığı, ihtiyaç sahiplerinin her zamankinden daha fazla hatırlandığı Kurban Bayramı’nı hep birlikte karşılamanın huzurunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bu bayramda da dini vecizebelerimizi yerine getirmek için kestiğimiz kurbanlarımızı ihtiyaç sahibi kardeşlerimizle paylaşarak onlarla yardımlaşmanın manevi huzurunu yaşayacağız. Birlik ve beraberliğimizin de pekişmesine vesile olması dileğiyle tüm vatandaşlarımızın ve islam aleminin mübarek Kurban Bayramı’nı en samimi duygularımla tebrik eder, huzur içerisinde nice bayramlara kavuşmayı cenab-ı Allah’tan niyaz ederim.”

 

DENİZLİ BAYRAMI KUTLUYOR

DENİB BAŞKANI HÜSEYİN MEMİŞOĞLU:

"Birlik ve beraberliğimizin pekiştiği, toplumsal barış ve dayanışmanın zirveye ulaştığı bir Kurban Bayramı’na daha ulaşmanın heyecanını yaşıyoruz. Mutlulukların paylaşıldığı bu mübarek günleri, sevgi, saygı ve hoşgörü anlayışı içerisinde sevdiklerimizle hep birlikte geçireceğiz. Ocak-Mayıs dönemini kapsayan 5 aylık süreçte Denizli’nin ihracatı yüzde 3,5 oranında artarak 1,8 milyar dolara ulaştı. Haziran ayında da ihracatımız olumlu seyrediyor. Kurban Bayramının ardından, yılın ilk yarısını geride bırakmamıza 7 iş günü kalıyor. Geçtiğimiz seneye göre ilk 6 ayı da artıyla kapatacağımızı düşünüyoruz. Sürdürülebilir ihracat artışı vizyonumuzla yılın ikinci yarısında da çalışmalarımıza devam edeceğiz. Milli ve manevi değerlerimizi bizlere yeniden hatırlatan bu özel günlere tekrar kavuşmamız ümidiyle, tüm İslam aleminin Kurban Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor, bayramın ülkemize sağlık, mutluluk ve huzur getirmesini temenni ediyorum. Bayramın bereketiyle daha fazla ihracat için gayretlerimizi sürdüreceğiz." 

 

DENİZLİ BAYRAMI KUTLUYOR

MAKSİAD BAŞKANI MEHMET SARI:

"Kurban Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum. Bu mübarek bayramın, birlik ve beraberliğimizi güçlendirmesini, sağlık, huzur ve mutluluk getirmesini temenni ediyorum. Bayramlar, paylaşmanın ve dayanışmanın en güzel örneklerinin sergilendiği günlerdir. Kurban Bayramı da, bizleri bir araya getiren, yardımlaşma ve kardeşlik duygularımızı pekiştiren özel bir bayramdır. Bu vesileyle, üretimin ve emeğin gücüyle ülkemizi daha ileriye taşıyacağımız nice bayramlar diliyorum. Sevdiklerinizle birlikte sağlık ve mutluluk dolu bir bayram geçirmenizi temenni ediyorum. Kurban Bayramı’nız mübarek olsun!"

 

DENİZLİ BAYRAMI KUTLUYOR

DENİZLİ ASKF BAŞKANI FEYYAZ CEŞEN:

"İslam Alemi olarak özlemle beklediğimiz bir Kurban Bayramına daha kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz” diyen Denizli ASKF Başkanı Ceşen mesajında şu görüşlere yer verdi; “Bayramlar yardımlaşma ve dayanışmanın, barışın ve kardeşliğin, sevincin ve huzurun en özel günleridir. Bayramlarda büyükleri ziyaret ederek, küçükleri sevindirerek, gönülleri kazanarak, mutlulukları ve üzüntüleri paylaşarak bu mübarek günlerin manevi değerine uygun hareket etmek gerekmektedir. Bizler büyük amatör ailesi olarak bu güzel günlere kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle İslam Alemi’nin ve spor camiamızın mübarek Kurban Bayramını tebrik ediyorum”