GÖLGEDE BİLE REKORLAR KIRILACAK

Meteoroloji uyardı: Sıcaklık 10 derece birden yükselecek, gölgede bile rekorlar gelecek.

Denizli'de önümüzdeki günlerde hava durumu nasıl olacak? Meteoroloji'den gelen yeni tahminler, sıcaklıkların artacağını ve bazı bölgelerde sıcaklık rekorlarının kırılabileceğini gösteriyor.

BAYRAM TATİLİNDE DENİZLİ'DE SICAK HAVALAR HAKİM

Bayram tatilini fırsat bilen vatandaşlar sıcak havadan kaçmak için kendilerini serin sulara atarken, Meteoroloji'den gelen yeni hava durumu tahminleri dikkat çekiyor. 20 Haziran'dan itibaren Denizli'de sıcaklıkların artacağı ve gölgede bile yüksek sıcaklık değerlerinin ölçüleceği bildirildi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son tahminlerine göre, sıcaklıklar mevsim normallerinin 5 ila 10 derece üzerinde seyredecek.

DENİZLİ'DE HAVA DURUMU: SICAKLIK 44 DERECEYİ BULACAK

Denizli'de 20 Haziran günü sıcaklıkların 41 dereceye kadar çıkması bekleniyor. 21 Haziran'da (cuma) ise 42 dereceye ulaşan sıcaklıkların devam etmesi ve yer yer 44 dereceyi bulabileceği tahmin ediliyor. Özellikle öğle saatlerinde güneş çarpmasına karşı dikkatli olunması gerektiği vurgulanıyor​.

VATANDAŞLAR DİKKAT! SICAK HAVA UYARILARI

Uzmanlar, artan sıcaklıklar karşısında vatandaşları uyarıyor. Güneş çarpması ve sıcak çarpması riskine karşı öğle saatlerinde dışarıda bulunmamak, bol su tüketmek ve gölgelik alanlarda dinlenmek öneriliyor. Sıcak havaların özellikle yaşlılar, çocuklar ve kronik rahatsızlığı olanlar üzerinde olumsuz etkileri olabileceği belirtiliyor.