1 MİLYON KİŞİ 5 YIL ERKEN EMEKLİ OLACAK

İkinci EYT düzenlemesi geliyor mu? Bayram sonrası özellikle küçük esnafın gözü Meclis'te olacak. Yaklaşık 1 milyon kişiyi doğrudan etkileyecek olan ikinci EYT gibi, ev kadınlarına prim desteği verilmesi, çalışan anneye yıpranma payının getirilmesi de Meclis'in gündemine gelmesi bekleniyor.

İKİNCİ EYT İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

Bayram sonrası milyonların gözü Meclis'te olacak. Esnafa, ev kadınına, çalışan anneye de yıpranma payı müjdesi gelebilir. EYT düzenlemesinin ardından Bağ-Kur'lu küçük esnaf da prim gün sayısının SSK'lı çalışanla eşitlenmesini bekliyor. Bu düzenleme hayata geçerse, yaklaşık 1 milyon küçük esnaf 5 yıl erken emekli olabilecek.

1 MİLYON KÜÇÜK ESNAF FAYDALANACAK

İkinci EYT düzenlemesi kapsamında, Bağ-Kur prim gün sayısının 9 binden 7 bin 200'e indirilmesi planlanıyor. Böylelikle esnafın 5 yıl erken emekli olması sağlanacak. Edinilen bilgilere göre, düzenlemeden 10 ve altında eleman çalıştıran esnaflar yararlanabilecek.

5 YIL ERKEN EMEKLİLİK İMKANI

Söz konusu erken emeklilik için Bağ-Kur prim gün sayısının 9 binden 7 bin 200'e inmesi gerekiyor. Bu düzenleme hayata geçerse, küçük esnaf 5 yıl erken emekli olabilecek. 

EMEKLİLİK YAŞI ÇOCUK SAYISINA GÖRE DEĞİŞECEK

Emeklilik yaşının kadınlarda çocuk sayısına göre de esnetilmesi gündemde. Bazı mesleklerde uygulanan yıpranma payının kadınlarda da çocuk sayısına göre uygulanması söz konusu olacak. Bu düzenleme ile annelerin emeklilik yaşı çocuk sayısına göre erkene çekilebilecek.

EV KADINLARINA SİGORTA PRİM DESTEĞİ

Ev kadınları da isteğe bağlı emeklilikte devlet desteğinin verilmesini bekliyor. Bu düzenlemeyle, isteğe bağlı sigorta primlerinin 3'te 1'i devlet tarafından karşılanacak. Asgari ücret üzerinden hesaplandığında, en düşük isteğe bağlı sigorta primi 6 bin 400 TL olup, bunun 2 bin 133 TL'si ev kadınlarına destek olarak verilecek.